北海道圍爐區4

1001 回覆
19 Like 0 Dislike
函館紅磚倉庫兩間賣布丁/芝士蛋糕既邊間好d

我見兩間都好高分
LM
酒店
成吉思汗
七日可以深度遊札幌
點深度法
請問網走12點玩完破冰船後,中午有乜好食?
另外仲有半日喺網走自駕遊,仲有乜行程好玩呢?
狸小路都行2日,JR扎幌站都行1日
再去下大通公園,二條市場,場外市場
都5-6日,搭Jr去埋小樽,都7日了
3月6-12 有冇人都係呢個時間去
有雪既監獄其實幾靚
仲要近流冰館

一係就放低架車去坐流冰物語號
北濱站又係影相靚
但唔渣車 係旭川去星野 好似好遠喎
星野又好貴 住唔起
想請教下大家

黎緊12月中第一次去札幌
5日4夜,不自駕

諗住去下白色戀人工廠/大通公園(聖誕市集)/神宮/薄野/藻岩山/羊之山/狸小路呢d行下

跟住搵日上晝即日來回小樽
最後個日就落定山溪滑雪+溫泉+過夜

1. 想問下札幌呢d景點值得去嗎?

2. 同埋2日1夜定山溪會唔會太chur,係咪應該搵返最近既札幌國際滑雪場(但我見佢延遲開業,擔心12月中都滑唔到),定應該去二世谷滑?

3. 同埋幾年前滑過下雪,如果我唔介意自己跌下滑下,係咪唔一定要報course?

4.本身諗住定山溪checkout就直接去機場,但我網上睇架直通巴士好似因為疫情無左,咁有無其他方法

謝謝解答

勿相認
札幌落雪未?
前幾日落過,不過未積雪
食晒both
同老婆啱啱喺北海道玩完返左美國一星期
原本plan緊出年再去日本既行程,諗緊玩邊個縣市
睇完一輪,似乎大家都想返多次北海道。可能四月再去,去睇有櫻花既五稜郭
2月第一次去北海道 而家諗緊個行程

Day1 新千歲落機 睇札幌雪祭 stay係札幌
Day2 札幌去小樽 stay 係小樽

Day3小樽返札幌行一日 stay係札幌
Day4 札幌去旭川 stay係札幌
Day5 札幌去富良野滑雪 stay係札幌
Day6 札幌去定山溪浸溫泉 stay 定山溪
Day7 ???
Day8 晏就4點係新千歲返香港

中間可以自駕 坐車都得未決定
想問下day7同8個半日可以去邊
book酒店未?記得雪祭D酒店好似都難book
未 我個日係雪祭last day 會唔會好啲
所以而家諗住早啲定到個框就開始book 酒店
Guide tour唔識日文都比你join?
我上網搵唔到
巴打有冇資料些牙下
定山溪我諗住半日
咁多野睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞