北海道圍爐區4

1001 回覆
19 Like 0 Dislike
我諗住監獄 接破冰船 就完 正常出面都有流冰睇 就唔去個個館
上晝滑雪 下晝浸溫泉
了解 我淨係溫泉 都ok
咁我覺得唔駛特登轉酒店去小樽
小樽同札幌好近
睇完番札幌過夜都得

同埋你可以睇下會唔會Day 2去咗旭川先
啱啱check咗旭川冬祭去到2月12號
旭川過一晚夜第二日再去埋富良野
黎緊第一次去北河道,仲考慮緊滑唔滑雪,如果唔滑雪就Plan 1,因為旭川動物園30-2號都唔開,打算一黎就落旭川,想問下各位巴打行程咁安排得唔得,擔心落雪揸唔掂打算坐JR巴士算

Plan 1
千歲 -> 旭川 28 Dec
旭川 -> 小樽 29 Dec
小樽 -> 洞爺湖 30 Dec
洞爺湖 - > 登別 31 Dec
登別 -> 札幌 1 Dec
札幌 -> 千歲 2 Dec

Plan 2
千歲 -> 登別 28 Dec
登別 -> 洞爺湖 29 Dec
洞爺湖 -> 小樽 30 Dec
小樽 -> 富良野 31 Dec
富良野 -> 札幌 1 Dec
札幌 -> 千歲 2 Dec
想問下北海道二月會唔會好大風雪?
會行札幌雪祭,阿寒湖
Omni heat褲果類推唔推介著?
新手留名
我PLAN左2月去北海道 諗住7日6夜
想問下各位
有一日去溫泉酒店 唔知大家有無好推介?
一日去富良野
其他時間係札幌 想問埋仲有無其他地方好推介?
想問旭川有冇邊間食蟹既推介?蟹本家好似執左
有無巴打比d意見
Plan 1
每程車都兩個幾三個鐘,你有冇諗清楚?

Plan 2
洞爺湖去小樽又係兩三個鐘,小樽去富良野仲要三個幾鐘,但係留一晚就走
因為女朋友唯一要求係小樽住一晚 所以就算近札幌都會係小樽到訓
而家改到下面咁 會唔會好啲

Day1 新千歲落機 睇札幌雪祭 stay係札幌
Day2 札幌去旭川 睇企鵝同冬祭 stay係旭川
Day3 旭川去富良野滑雪 stay富良野
Day4 富良野/札幌行街 stay 札幌
Day5 札幌去小樽stay小樽
Day6 小樽去洞爺湖 stay 洞爺湖
Day7 洞爺湖去登別 stay 登別
Day8 登別返札幌 4點新千歲返香港
你個行程全程唔洗渣
全部景點都jr到
星野有車接送
小樽去洞爺必經二世古
不如cut富良野改二世古
請問咁樣順唔順路
Day 1 札幌
Day 2 札幌去旭川 stay旭川
Day 3 旭川 晏晝去小樽 stay小樽
Day 4 ???
Day 5 去二世古滑雪 stay 二世古
Day 6 二世古去函館 stay函館
Day 7函館 stay函館
Day 8 函館食完早餐去洞爺湖 stay洞爺湖
Day 9 洞爺湖返札幌
Day 10 札幌走
想買jr pass 由day2用到day8,應該買邊張先岩
請教下一月中去行程咁樣安排有冇問題

D1 6點到小樽 住1晚
D2 小樽 夜晚往札幌
D3 札幌 狸小路 薄野
D4 旭山一日遊 包車 住札幌
D5 星野 住札幌
D6 洞爺湖溫泉住兩晚
D7 洞爺湖溫泉
D8 去機場
唔該哂巴打,如果下面咁樣會唔會好d

28號 千歲 -> 札幌
29號 旭川富良野一天團 -> 札幌
30號 札幌 -> 洞爺湖 or 登別
31號 洞爺湖 or 登別 ->小樽
1號 小樽 -> 札幌
2號 札幌 -> 千歲
多謝巴打 但我又唔係去美英
我係上網搵唔到day tour
比如想玩冰釣 雪上摩托車 雪上行走之類 我都照問問佢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞