好心唔好再逼d職員跟住個客睇衫啦

447 回覆
5138 Like 49 Dislike
老實講 本身想買
入到去跟住晒 好唔自在 想即刻走
我會覺得fast fashion或者生活服飾先做到你講嘅模式 如果真係時裝 啲客就會想問吓你意見 想人服務佢 兩種唔同客路 無話邊種啱邊種錯 你揀自己自在嘅舖入買嘢就得 唔需要去否定人
認同跟住晒乜mood都冇
呢個真
買幾百蚊野都跟住我,我真係唔好意思
你不如跟d買幾千個啦,我呢d平民客唔慣
根本d職員都唔想理d客!不過公司規矩要趕客冇計啦
香港啲管理層有腦都走咗啦
以為自己出post
其實都講出口話自己睇,自己慢慢揀
都要死跟 同埋勁chur 推介其他衫/鞋
我知道公司規定,你地唔咁做會俾大粒話
但個客就煩到唔想買,放返低件貨就走人
生意唔係咁做架
真係慘 成日要自己係度ff
啲職員技巧差啫,個個淨係為咗交差冇用腦
要識得sayno
其實佢逼你試個下就可以走人
我都知職員都係打份工,所以都係屌d老闆
唔同level既鋪頭無得擺埋一齊比
入GU U記就好似行入7仔 揀岩比錢走人
入二線牌子 都可以講句望望先人地唔會再煩你
入名店人地本身就想同你打好關係
你買得起既話店方都會希望長久經營
而有該能力既人通常都會比較open mind
無咁計較有人跟住佢 反而覺得應該要有人即刻幫佢
客路唔同的
識個fd 好撚癲 同親佢出去睇衫 佢都同d sales 傾到個sales 先係佢個 fd 咁 好撚識social 我呢d 毒毒側邊自己睇自己
呢間真係煩到戇鳩
耍走一個 下一個就嚟同你“推薦”啲貨
仲要有啲優惠in store無得online有
邊撚個會仲係你間舖到買
睇正評數都安心啲
有啲回覆真係得啖笑
話驚摺衫跟住你
大佬吖,而家好多都掛晒起身洗鬼摺
係u記佐丹奴啲量產就話要摺啫
但u記都唔會跟住你
轉咗online 買好耐
穿哂窿喇
有冇諗過佢就係想趕你走

係想買嘅有人幫就會講想要啲咩

冇目的睇東睇西嗰啲大多數唔會埋單 chur走你等真係想買嘅人入嚟
與時並進下啦 依加個個都要私人空間 又同我玩埋d 咩為你好為你好 為我好就大晒啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞