好心唔好再逼d職員跟住個客睇衫啦

447 回覆
5138 Like 49 Dislike
戴住入耳扮聽歌聽唔到佢講野,佢多數冇癮唔會理你

利申:毒撚
仲有fitting都係
會問你啱唔啱
唔啱你喺fit等佢出去拎過另一款畀你
我自己一個入去睇衫通常都帶住耳機聽歌
1. 跟住你等你無機會偷野
2. 啲sell屎迫走咗你,無哂人佢地又可以自己吹水玩手機
3. 等你睇完啲衫唔會亂咁放,佢地唔駛做咁多野
班sales衝入黎屌客未
可能佢哋客戶群本身就無毒撚
完全明白 有時見到d 細鋪頭啲衫幾靚 但一諗起入到去個sales 會係咁跟著你 就唔想入去了
睇啱款,直接同sales講要咩碼唔使自己搵一大輪先發現冇碼
唔啱就直接遞返俾佢,唔使自己搵位塞
牛仔褲咁多款,淺色深色 高腰低腰 skinny/普通,下下成間鋪行一次搵一件,唔啱又行多次?
人哋賣得貴過u記咪差在有人幫你搵
側邊有人傾下計俾下意見都唔自在,樓主係咪有社交障礙
做過類似野,上司一定要問曬所有問題先得,問漏都會事後屌
但我自己問緊果陣已經覺得自己好撚煩
屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌屌
我有次就係戴住扮聽歌
跟住個職員喺後面拍我膊頭
跟住我問佢咩事
佢話 「唔好意思呀驚你聽唔到我講嘢啊 你有冇話想睇咩衫啊 幫吓你?」
所以依家寧願上網買,勁自在!
之前雙11
Online 5-6折,做埋會員85折,買滿$899送牛仔tote bag,滿$500免運費
門市得8折,買滿$899送普通tote bag
之前諗住喺門市試完online買
都係試左1 round 3條褲(本身著開知咩size)
我話唔太啱
Sales問係唔係太窄
我諗係唔係應該講size 唔啱會較適合
係唔係太窄好似潤緊個客
同埋online 咁樣折完係碼都5折,點會喺門市買
可能呢個就係結果
因為企係度又比supervisor / 經理屌
片呢?
Uniqlo GU HM Zara M&S呢啲已經係自由行
連鎖又唔係luxury仲玩人釘人就抵收皮

另外私人細鋪呢個問題最嚴重
幾舊水衫問長問短 我仲以為自己買金
越食越開心
講起就得人驚
試試下牛仔褲無啦啦敲我門問我啱唔啱
搞到差啲失平衡
一有人追撚住即刻唔睇走人

最撚憎人煩煩煩 跟跟跟
上面班老一輩既管理層唔會俾班下屬咁消極㗎
班sales 唔追擊你佢地就俾班管理層追擊㗎啦

舊時做過pt 啲呀姐呀哥係咁係walkie 到嘈你做乜唔同客人講嘢 成隻鳥蠅咁
有聲
直接戴返繼續行
班sales就話收人工扮工
但做客嘅又無收錢
想自己慢慢睇
都要畀班煩膠sales糟質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞