好心唔好再逼d職員跟住個客睇衫啦

447 回覆
5138 Like 49 Dislike
個d 好高級 一年幾千幾萬個d 另計啦

利申:毒撚,誤打誤撞入左去,有個女仔職員跟住望住我睇衫,嚇到耳仔紅晒,扮拎起件衫睇嚇到隻手都震埋,差d 掛唔返上去,今世都唔會再入u 記以外既地邊方買衫!

但個d 平民賣衫店,一件T 最多3~6舊個d

GU U記有版你睇,好生意既先決條件唔係d 衫有幾靚 , 係d 客睇衫睇得有幾自在,間鋪人多自然就會有羊群效應有人跟住入黎睇。

你間鋪d 衫幾靚都好,間鋪鬼影都冇,全部都係職員,d 客一入去就成班後生仔職員望住佢,再派一個跟住尾,仲係咁問d 客想要咩,想搵咩,講真去過日本都知d u 記 gu 幾層樓高,人地都未膽心d 客搵唔到自己想要既衫, 你香港比你大極咪千幾呎,你學咩扮膽心人地搵唔到自己想要既野。

我知係公司規則,所以d公司可唔可以用下個腦去諗諗依件事呢? 你係想搵錢,定係想扮高檔,嚇走你既目標客戶群呢,你件衫賣得2~3舊水,你又想你d 客有幾高級呢?
冇人同我有同一種感覺?
職員:唔係以為我想溝你下話,我都係跟公司規定
講聲自己睇啱再問佢 多數都唔會再煩你
American eagle 會追撚住
講左自己睇都仲係追住
可能要跑數
一樣會照煩,佢只會望住你,等你一囉起件衫佢就會出聲,但我只會更快放低,因為唔想佢出聲
gu u 記係自己摺衫唔理你 你講完只會有幾十對眼望住你 一樣唔自在
試過跟埋入更衣室 最後食埋
已經好多年無買衫
講真500蚊以上又點 我真係冇需要介紹
ching gu u 記冇人會跟住你 係我地既恩物
係,通常遇到呢啲即走
中環個間勁chur 行去第一個area就A跟住你 行去第二個area就B sell你
真 唔撚柒識做生意既都 行撚開啦屌 有需要識揾你嫁啦
一定唔幫襯呢D舖頭
跟住睇件 衫 多兩秒
成班職員就會圍埋講 呢條友扮野咋 唔會買既
所以d 管理層可唔可以用下個豬腦,要職員跑數既目的係多d 人買衫, 但依加變到職員愈想跑數就愈趕客
係 d 職員雖然唔buy 跟住客依一套 但當d 客叫佢地走開 佢地又係會唔鍾意
講真 佢啲牛我唔識欣賞
行過黎煩我我會即走
我睇岩會叫你架啦
唔好用你呢d 死窮閪思想放落我地賣高級野既鋪頭到 我地客源唔係你呢d 死窮閪 下次唔好再入黎
其實佢地就係想趕客
趕走哂d 客咪咩都唔洗做
有高級啊又 我就係想入黎搵下有冇人真係會enjoy 有人跟住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞