好心唔好再逼d職員跟住個客睇衫啦

447 回覆
5138 Like 49 Dislike
連登賊個個係黑暴會用火裝修人哋間舖頭同會theft嘢,所以我派staff monitor實你,吹咩!
咁調返轉投訴佢搵人跟住個客,睇吓佢會揀搵人跟住個客定由得個客自己睇
有次比佢地chur到買左兩條褲
但最後都係覺得唔係幾岩所以走返去退貨
一邊話退一邊問 小姐條褲咩唔岩啊 我地仲有其他款喎介紹返
我話唔洗啦我想退 佢地仲追住話唔洗退咁麻煩 可以揀其他款當 store credit
最後要叫個經理出黎搞 俾左張單佢 仲要埋我張信用卡單 一邊退仲一邊叫我睇其他款
最後我要用講電話呢招先甩到身 成功退錢仲要走到 個經理望我個眼神好似殺父仇人咁
以後都唔會再入去 American eagle
因為大家都睇唔起對方
真係黎買個d 當班友係僕人 大爺買野要俾人催促
班友做緊奴隸要跟公司規舉 但又唔順氣俾人當臭四
3、4 年前已經決定永不踏入依間閪鋪
希望大家都唔好再幫襯 等佢快撚啲收皮
你呢d 咪仲衰,估估下仲要人望實你要d 咩
有得試好唔同
講完無用
勁多都會照跟住
你on9?
老奉要同你social呀家陣
去其他國家eg日本都好多鋪都會有個sales跟住你睇衫,但唔會覺得唔舒服,識俾返啲適當空間人

香港個啲好似想趕你出門口嘅感覺
有需要先搵職員就最好
自從知道有ASOS之後就無係街鋪買過衫
做乜鳩?
一睇就知你冇女
真呀 on9問題係咁捉住人問 又要比意見on9
買就買 唔買就柒啦
完全係女毒撚一入鋪就有人跟住真係嚇到行路都唔聚財
不如你試下入去做咪知人地咩規矩囉
咁你又真係好垃圾
咁易畀人chur到
通常都係由得班sales噏唔畀反應佢哋
以前好似有個American Eagle post
話門口防盜會count埋客流
然後要按客流量計間舖營業額
之後無撈嗰啲話會成日去AE行出行入
真係好煩呀
因為人哋唔會chur你
係見你好有興趣進一步研究或者擺上身照鏡
先開口講兩句介紹下
但香港嗰啲係一行入間舖
連間舖有啲乜嘢衫都未知
就要你講晒你想要啲乜
好進取
但好多靚女
百老匯啲sales仲恐怖
由一行入鋪頭嗰陣就有人全程跟實咁滯

試過我一路行, 個sales就一路跟
明明聽緊歌, 佢又喺我耳邊sell, 其實根本聽唔到佢講乜春嘢, 唯有求其哦兩哦就算
見佢仲跟住晒, 頂唔順就走
依家叫我講返間嘢啲衫有咩特色都噏唔出, 只係記得個sales跟撚住晒煩撚到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞