[26]考緊26?你問我答 (45) ride safe

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
10 幾個打 8 字加埋唔同學院啲導師堂打 8 字
我要 22:30 上去先少咁啲人
嗱嗱聲打到個人定就走咗

樓下 hiace 掉頭、天光道都多到喊,焗住過車
所以 Ride With 條片都有話,係練就上中下嘅 8 字都打晒佢
常樂街太闊
最重要係敬德街係左右都斜, 而常樂係平

同敬德差唔多路況而又近土瓜灣真係得樂富
今朝天光道嘉齡線pass咗
小插曲係亞皆老街紅燈位落唔到1波,停定舉手再轉落波
好彩係今朝無咩死車
好似多數都考嘉齡線?
恭喜一陣晏就就到我

其實果D路面既8字其實有冇學院入面果條斜路咁斜?
有冇試晒兩邊既巴打發表下
今朝同時間考都係一樣,唔敢講實。
唔知宴就考官係咪同一批,聽聞個女官會執得正啲,另外2個會鬆手啲。
去常樂練夠晒啦
我都冇去過樂富 一來一回用好多時間
一節先得一個鐘
我淨係打過沙駕咋, 第一次衝上去好爽, 但一轉落去果下就心諗"仆街咁撚斜既" ====>
雖然強制都未開始 但睇完好多片有d野想問下

1. 天光道8字打打下有車攪到停左或暫落腳點計? 重新做過?
2. 如果我報新觀駕 係去邊度拎車去考試路試?

我望過新觀架3千幾先包得個3 4堂 好似好唔抵咁
不過駕院仲貴 成7000
淨係講敬德街個斜度
我覺得常樂街前段夠做
係頂轉返落嚟盡量一條線鬆D

不過敬德街個頂有渠蓋
自己小心
1. 睇個官 應該就唔會由頭計過
2. 靠背壟道
thanks 如果唔係駕院貴真係方便d
佢貴在條私家八字
我老強同路試都補好多堂,計計下學咗萬六蚊
但一take pass好過又要再排再比錢再練
萬六蚊肥過?
駕院補堂貴街一倍 我之前學個陣見係600蚊1節 即係個半鐘要1200 我都廢事補
老強
1. 點樣轉右好啲? 轉左好好多
2. 仲係有幾次落黃金右腳, 點算?
2. 補鐘囉
冇呀
老強補十堂
路試都成30堂
諗番都覺得值既,好過肥咗又等半年又要比駕院屈錢
停車
如果停車的話就留意最後個車頭方向囉, 唔好太用力拉個頭BRAKE, 右手一收就好易拉落左個車頭, 咁就好易失平衡落右腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞