[26]考緊26?你問我答 (45) ride safe

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
er...同步進行但唔係同步開始?
我理解就算落波補油(考試唔好)都唔係呢個手勢
記得一個車位內做晒唔係就空波滑行㗎啦
Thanks 清
呢段 step 可以比我地備忘下
上堂啊蛇都係咁教我地上斜起步
2波行得順啲喎
唔上2波咪唔用適當速度
咁即係我等轉燈期間其實可以只拿實離合器唔使踩尾brake都得?
等轉燈踩住尾brake總係覺得唔係好順
你想唔順定考試肥佬
明白,想再確定一下我停車果陣正確應該係拿實離合器同踩實尾brake,就轉燈開始比油再慢慢鬆開離合同尾brake請問係咪咁樣?
謝謝各位師兄師姐塞錢落我袋
停車果陣正確應該係拿實離合器同踩實尾brake

始比油再慢慢鬆開離合同尾brake

開車之前要確定部車有動力行而且唔會溜後先好鬆brake
如果你揸過46都一樣係最尾先鬆hand brake
我睇過條片條友係本身5波 見前面轉燈就前黎break差唔多慢慢停就嗱晒極力子踩4下落1波 咁樣有冇問題? 因為我之前睇既係嗱晒落波 鬆極力子 再重複咁做 又要補油咁
如果佢依個過程碌多過一個電單車位會視為空波滑行
沙田排到7月
考牌嘅話上5波做乜柒
純粹好奇姐 咁樣都到時3波直踩2野落1波
新手下個月考鴨駕老強
想問下大家補鐘通常補幾多?
見佢一係兩堂 一係5堂
每個人情況唔同
你自己覺得夠咪得
我估佢只係舉個例係 5 波直落 1波,問可唔可以考試 3 波直落 1 波啫
不過就算之前土瓜灣上樂富,揸 150 巡航我最多都係上 4 波碌 50

考試就建議唔好喇一嚟收得急(engine brake 冇乜介入),二嚟學上面話齋好易中空波滑行
好彩我肥左係隔一個月就有得考
1.一定要上2波 轉灣前轉灣後都得
2.上左2波停車點樣起步 我唔識如果停車轉番一波要落右腳 肥左
3.2波急停就得

收拉tick放 你純熟就可以好快
師兄邊間同幾時,想轉會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞