我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 42 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
冇辦法

我都想有
試多一兩個driver

最好就用ddu去刪
1 x (預訂) Intel® Core™ i9-13900K Tray 漢科貨 (需連同Z690或Z790主機板一同購買) (缺貨)
價錢:$4,799

1 x Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR4 LGA 1700 ATX
價錢:$2,099

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x Gigabyte AORUS GeForce RTX® 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$16,599

1 x (預訂) [網店獨家發售]FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
價錢:$1,399

1 x Cooler Master HAF 700 EVO ARGB Tempered Glass E-ATX Case
價錢:$3,650

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $29,425

玩4k144 list有冇問題 cpu水冷同ram本身有
同埋條list落單既話要等幾耐有貨
另外要買正版win11係咪照落win10就得
得M.2 ssd有優惠
其實入貨有冇入sata 2.5 ssd
想問下推13900K,msi pro Z790-A都夠晒,睇你評測都係用佢
mx500 平過落ssp 買
係TG我.因為我應該要聽日先覆到你
我有我自己一套諗法既
悠二巴打
如果想砌NR200P 而家係咪都未用到13代I7
見訂應該要連ATX板?
當然.以新機黎講.我睇個個人要求黎再出List

我都唔會亂推野
姐係...4k gaming?

你會玩咩game先,除非你隻game要求好低.如果唔係5-6k玩4k好難
想由mac轉台試砌機,邊有朋友推薦未來同埋你哋,唔好介意想問吓會有啲咩分別?你哋有埋+80上門切機服務?
因為我又唔係大客仔,都係想一萬蚊左右
要求就剪片2k內 有機會打吓4k機咁 想要順啲係咪要再上高啲
補充下,見網上啲資料都係 rtx 3070 8G既配搭,如果我想顯示畫面靚啲再上多級係咪就要貴好多 冇得淨係upgrade張顯示卡謝巴
睇完實物放棄c2了
44’真係太大

如果唔洗打機
淨係想粒u夠快
同埋隔音好啲嘅大機箱
係隔離post 過但無人理

大約8年前跟過悠二個list砌機
個時應該係4500list
而家部機開始唔係成日開到機
係時候要換了

今次就揀5500 list
平時都係打機(lol,csgo,pubg),睇片,文書野

想問下ssd同以前d hard disk 有無咩大分別
如果無,轉番以前d hard disk 會唔會平多一兩百

同埋之前見到張list 係geforce 2060
點解而家改左Radeon RX 6650

CPU
Intel Core i5-12400F BOX

Motherboard
MSI H610M BOMBER DDR4 Micro-ATX

RAM
ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16

Display Card
MSI Radeon RX 6650 XT MECH 2X OC 8GB GDDR6

SSD
Samsung 970 EVO Plus Series 500GB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4

PSU
FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze

Case
Tecware Nexus Air M2 Mini Tower Case Micro-ATX - Black
入tg group問嘛
delay左.全香港都要11月中後
因為今代Intel勁d
唔係問題.但係而家3080.要等到月中.你等唔等到

三牌子都冇貨了.要月中先返到
咁能快清曬
會唔會入呢張 幾錢
ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X
用邊個取替比較好?
MSI Optix G273QF
ASUS TUF Gaming 27" 2K Monitor (VG27AQL1A)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞