我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 42 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
你預下星期頭
已經減左
可以

你TG 我減
到時12月搵我啦
月中
...
冇貨的
得5700X
可以.不過FX而家冇貨
你會玩咩解析度同hz先
月底至12月頭
ssd.轉kc3000 1tb.其他可以

1080 144 - 2k 144
例如邊隻?
張卡有現貨?
7900xtx 好似配番 ryzen 7000 效能同相容性會再好啲.. (見amd啲人講” smart access memory ” 又 smart乜乜:https://youtu.be/jKWwMY2qvlo?t=1060

想問am5 板 同 amd cpu 嚟緊會唔會落價架 (見京X平 之後外國黑五都應該會平掛)
訂咗13600kf+ giga z690 gaming x ddr4
有啲心郁想轉會 順便可以加錢升埋ddr5
幫friend 一問,ASUS ROG Strix Helios RGB Tempered Glass E-ATX Case 幾時有貨
rm550x 829
rm650x 730
如果我換張1660 顯示卡 會唔會更好
咁個方向大概就係咁

機箱我可能轉返白色算

CPU Cooler 用NZXT Kraken X53 RGB 240mm CPU Liquid Cooler ok嗎? 我見Valkyire GL果隻冇貨同埋第一次用水冷 唔知點揀好

底版會唔會建議上埋z790? 我睇features其實同z690唔差好遠 但你個優惠加埋就差成千蚊

最後一個問題係想問你地會唔會有sata 3.0線賣? 我有隻封建時代既ssd同hdd. Thanks
想問下139k如果唔超頻嘅話係唔係是但一張z790就得
定係上stirx會好啲

另外想問下有啲咩機箱推薦 想起碼有上3前3
如果有側風係唔係最少都要2000

想問埋水冷會唔會有更好嘅選擇

已有顯示卡同1200w白金psu 未來會換4090
想問下呢條list係唔係ok

1 x (預訂) Intel® Core™ i9-13900K Tray 漢科貨 (需連同Z690或Z790主機板一同購買) (缺貨)
價錢:$4,799

1 x Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 ATX (現貨)
價錢:$2,199

1 x G.Skill Trident Z5 RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR5 7600MHz C36 F5-7600J3646G16GX2-TZ5RK - Black
價錢:$3,740

1 x Samsung 980 Pro Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,799

1 x [砌機優惠]ASUS ROG STRIX LC II 360 CPU Liquid Cooler
價錢:$799

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,416
其實sam係resizeable bar
tng要+3.6%?
唔使的 0%
我一陣返到去睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞