我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 42 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
13700k 禮拜幾有?
Amazon ca
Case
NZXT H5 FLOW BLACK

Motherboard
Asus B550 TUF Plus Gaming AX

CPU
AMD Ryzen 5 5600X | 4.6 GHz | 6 Cores 12 Threads

RAM
32GB Klevv Cras X DDR4 4000MHz (16x2)

GPU
Zotac RTX 3090Ti Amp Extreme Core Holo 24GB

Water Cooler
Aftershock Spectra Glacier Mirror 240mm

SSD
1TB Lexar NM760 Gen4 SSD (R 5300 | W 4500)

Chassis fan
5 x Aftershock Omni ARGB Fans

Power Unit
850W Deepcool 80+ Gold

OS
Windows 11 Professional 64 Bit

WIFI
Next Gen Intel WiFi 6 & Bluetooth 5.1

價錢:$15,000
小弟唔係香港所以幫襯唔到你 希望悠巴唔介意幫手睇呢個list

今日拆開咗張gpu睇吓 啲散熱膏已經變到勁硬 清晒再換過燒10幾分鐘機 溫度直接低咗廿幾度 感謝琴日嗰位大佬幫手
張卡買咗幾耐
3-4年
都2萬幾都唔差個幾百,上埋1200w psu到下代amd可能又食多咗電,做2D野即係生產力,唔差錢就上埋7950x
又係 去到呢個價錢都已經洗濕咗個頭
其實最多都係d小優惠
一日

落波會送
哭撚左得今日最方便收但打風,然後未知幾時收
請問有冇收費服務,可以買完硬件,拎部機上嚟幫手換埋?
今星期尾啦
你呢隻OK架

冇RGB
之前jumbo幫我插張顯示卡ram都要200(當時咩都唔識),法奧唔知道,但其實尼d錢好難賺,萬一係之前搞死邢天果類客,賺果一兩舊又要比人公審了
今個月synology個邊停左.但係你可以照講你想要咩型號.我應該都可以做到平
宜家買3090ti,好急咩
我會降返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞