我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 42 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
19 Like 10 Dislike
想買13600k

但你要配z板
我又唔想oc

想用h670m itx算

悠二做唔做到俾我
定我去amazon買
其他件你到買
俾cpu你幫我搞得唔得
正路就應該係勁少少既

但你用緊.我覺得冇必要換啦

不過你用緊咩cpu
油二
有幾個問題想請教
1. 990 pro 幾時出?
2. 13700k+3080 10G用850w牛夠?
3. Z790 堆板幾時有貨
二哥,啱啱今日攞左個HDD上黎,想問大約幾時會送貨

5600G加顯示卡唔會話好傻嘅 , 但係L3少一半基本上效能就差咗一節咁濟 , 所以砌機嗰陣時如果諗住係會額外買顯示卡嘅話盡量唔好揀G ( 除非你想超RAM , APU超RAM係正)

450W嘅火牛你留意下佢畀咗幾多條PCI-E 8Pin你 , 基本上可以用到3060Ti , 3070就有啲窄界 .
唔使客氣.有問題再搵我
可以既

有埋正版windows黎講係啦
要月底.....
上左啦

得呀 搵我客服夾
隔離都覆左你

不過你可以tg pm我

或者起group問都得
你成套機spec係咩

我覺得唔係問題

粒cpu本身都有咁既需求俾人

睇你想玩咩game
塊底板真係太貴

轉用b660m ds3h 抵d

卡我會6700xt
Z690m itx asrock得唔得

Btw 可以 你俾u 我幫你搞
1.
唔知點解delay左 望12月

不過認真望望p44 pro

2.

3.
邊d先

我今期推薦aorus elite有
12900k 而家搞降壓都終於搞到佢唔會上80度 其實都真係唔駛換
悠老闆
Lian-Li LANCOOL III Mesh RGB Tempered Glass E-ATX - White 幾時有貨
hi ching, 記得我嗎
我加咗3060ti,不過我550w
我記得你好似係csk450w, 唔怕driver又衰可以6650xt
記得呀。我係另一個post 覆左你
諗緊換埋火牛 定點
舊牛又唔知放到幾錢
如果我轉6500xt 呢

之前係你到買的

game 就少玩。想完左個心願加返張平平地 display

比個spec 你睇下先
個時諗過又唔打機
卡又炒到飛起
見佢又出左5600g
CV450有兩條PCI-E 8Pin,3060ti 3070都可以,但係我自己建議3060ti。

btw識貨用crucial ballistix,我日常後備嗰部機都係用5600G + crucial ballistix 3200 C16 16GB x2 KIT,好好超
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞