[Switch]Splatoon2 [1] 15/7前夜祭開催決定

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
想問美版同歐版係咪同一個demo
到時換ID入就得?
想問美版同歐版係咪同一個demo
到時換ID入就得?

路過.想收WIIU Splatoon 美版
睇完都亂亂地
祭典期間 分區
正式launch 其實switch id 轉區就可以轉唔同區

咁樣理解岩唔岩

祭典應該係跟game 黎分
demo 試左日版美版game 用同一個id, 都係跟game 版本黎分Fes
所以正式個時好大機會都係咁分, 要玩曬兩邊就要買兩隻game la

屌 咁即係另類鎖區
佢遲d 會唔會出埋港服
total 三隻game

平時對戰就應該冇分區, 佢fes 咁分
一來大家主題唔同, 二來時區唔同, 好難就到一個時間全世界都方便
所以salmon run 應該都係咁分區? 因為見佢都係限時打魚
所以同fd 夾好再諗買乜版
你地上amazon買日水定係買日行?
同埋你地用pro制定con制?

玩一排PRO同CON先知,
小小分析,
CON連主機,體感幅度細,分唔到體就無計,
雙手CON,單手易大幅度轉身,手感差,制難按,
合體CON,手感差,制易按,
pro,接收好,手感好,制易按,貴

已前用WII U PAD玩,轉身都幾辛苦下,
雖然有PRO制,可能都係用CON玩

Thanks bro

考慮緊買唔買pro制

另外第一條係問緊你地買水定行
留定名等玩

未玩過有咩野要注意揀左rock同pop之後仲有冇得轉

眼殘 見到頭post寫左不能更改

揀左rock

又鳩問問 rock pop係online玩分team姐
offline冇影響架呵

限時分隊黎嫁咋 完左就冇

FF有機係手咩

哦 仲以為終生

冇呀 不過實買啦 依隻加pok拳都夠玩到usum

仲未買咩你

冇機你玩咩前夜祭

冇機入黎死全家
睇完都亂亂地
祭典期間 分區
正式launch 其實switch id 轉區就可以轉唔同區

咁樣理解岩唔岩

demo 試左日版美版game 用同一個id, 都係跟game 版本黎分Fes
所以正式個時好大機會都係咁分, 要玩曬兩邊就要買兩隻game la

下年online服務開始收費仲要比兩份錢

第一次玩老任d 野
真係好on9 🙈

又有咩咁on9 正常都唔會打晒3場fes

正版fes開足一日多啲 打到你唔想到都得
[心得] 給新玩家的Splatoon2試射會解說
https://www.ptt.cc/bbs/NSwitch/M.1490344386.A.06F.html
呢條post係台灣人三月試玩果陣寫嘅,應該仲幾啱新人睇

一代裡面,故事模式其實就係個極長嘅新手教學
特別係最終波士關,特別難
你通咗故事模式就識玩架喇,唔駛太驚
[心得] 給新玩家的Splatoon2試射會解說
https://www.ptt.cc/bbs/NSwitch/M.1490344386.A.06F.html
呢條post係台灣人三月試玩果陣寫嘅,應該仲幾啱新人睇

一代裡面,故事模式其實就係個極長嘅新手教學
特別係最終波士關,特別難
你通咗故事模式就識玩架喇,唔駛太驚

呢個真心 覺得自己對隻game冇天份都好

玩完hero mode就會識玩隻game

(唔包唔比老手高手虐
有冇得單機雙打?
有冇得單機雙打?

等週六吞pop打機
等週六吞pop打機

Pop ?
等週六吞pop打機

Pop ?

語帶雙關
想問日版會唔會出到英文
想問日版會唔會出到英文

唔會
睇完都亂亂地
祭典期間 分區

咁樣理解岩唔岩

下年online服務開始收費仲要比兩份錢

如果收費係跟acc 應該俾一份就ok?
我依家都係用日帳玩曬美日版, 不過角色就係分開ga...
你地上amazon買日水定係買日行?
同埋你地用pro制定con制?

玩一排PRO同CON先知,
小小分析,
CON連主機,體感幅度細,分唔到體就無計,
雙手CON,單手易大幅度轉身,手感差,制難按,
合體CON,手感差,制易按,
pro,接收好,手感好,制易按,貴

已前用WII U PAD玩,轉身都幾辛苦下,
雖然有PRO制,可能都係用CON玩

Thanks bro

考慮緊買唔買pro制

另外第一條係問緊你地買水定行

貴D 日本ESHOP買算
日森我未買過,又唔想代購。

如果到時港版server/eshop出左咪好慘?
一部機兩個 A/C ,每個 A/C 揀一邊,到時想點 join 都得
一部機兩個 A/C ,每個 A/C 揀一邊,到時想點 join 都得

咪on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞