【畫畫JJ】(3)吹水及技術交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

講呢D 但係呢度真係好多高手出沒 我都係單機手繪算

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

大神

手快快畫左幅

Miku

畫手繪 成日重覆筆 真係好難一筆過 有冇法可以練下:-好想做到D 日本個D專業插畫家咁 eg:深崎暮人 矢吹

畫手繪 成日重覆筆 真係好難一筆過 有冇法可以練下:-好想做到D 日本個D專業插畫家咁 eg:深崎暮人 矢吹

多畫 畫到熟
不過而幅太高難度啦
可以試下臨摹動畫(Cap圖黎畫)先

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

大神

要注意下比例

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

大神

要注意下比例

邊到比例錯左

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

大神

要注意下比例

邊到比例錯左

先利申鳩Up :臉 腰以下
過一段時間再調轉張畫睇下應該發現到

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

大神

要注意下比例

呢幅冇記錯係有原圖

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

大神

要注意下比例

呢幅冇記錯係有原圖

今次幫你貼 巴打下次仿畫記得貼埋喇
陣間人地以為原創就唔好啦

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

大神

要注意下比例

呢幅冇記錯係有原圖

如果唔係你貼真係以為係原創
行政巴,我重新描線覆面,底重上色,改面相,會唔會啱你口味啲?
因為你傾向厚塗法,有啲位係好難維持有實線的,你有空試下畫我先前畫過個球體就會明,你現在嘅方式會畫出大約右邊那個咁

btw其實前一幅個鼻位係跟你先畫高佢的。

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

大神

要注意下比例

呢幅冇記錯係有原圖

岩阿 我下次醒水
行政巴,我重新描線覆面,底重上色,改面相,會唔會啱你口味啲?
因為你傾向厚塗法,有啲位係好難維持有實線的,你有空試下畫我先前畫過個球體就會明,你現在嘅方式會畫出大約右邊那個咁

btw其實前一幅個鼻位係跟你先畫高佢的。

好左好多

試下直接用原子筆做練習
呢排冇咩認真畫畫 啲垃圾塗鴉費事貼上黎 見得人嘅得呢張

後面紫色底係點畫架

後面紫色底係點畫架

好彩有save底個原檔
其實總共係用三個圖層畫出黎
底色→用發光溝個靚色出黎→再慢慢加筆

冇加筆得發光果陣就係咁樣的

加筆主要用呢兩個筆刷 setting係左邊條bar度
呢個我平時畫厚塗都係用佢 我覺得係萬用筆刷 size開大啲 透明度較低啲
然後輕力啲畫就可以畫到果個碎碎地?嘅feel

呢個 唔知點講 總之係用黎令個畫面豐富啲

後面紫色底係點畫架

好彩有save底個原檔

呢個我平時畫厚塗都係用佢 我覺得係萬用筆刷 size開大啲 透明度較低啲

圖文並茂

後面紫色底係點畫架

好彩有save底個原檔

圖文並茂

今晚試下先

入黎線稿推下post
裙褶位同花邊堅難畫到奇奇怪怪

入黎線稿推下post

巴打真係越畫越好
由高登見證住到而家

入黎線稿推下post

巴打真係越畫越好
由高登見證住到而家

線可以慢慢勾都勾左幾日但仲要改,有d位畫得唔正
但色上唔掂就真係喊住都要上埋佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞