【畫畫JJ】(3)吹水及技術交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
BTW點解搜尋搵唔到個POST
我仲以為冇再開新POST

冷冷清清
新手求教
點先可以擦走擦膠都擦唔走嘅碳筆漬

幫你推推
利申上色垃圾
新手求教

好難下 基本上畫左上去就好難擦曬
最多用素描擦膠印淡佢
所以畫果時小心啲 或者用好淺啲筆起稿
新手求教

最多用素描擦膠印淡佢

用塗改液後影印如何?
新手求教

最多用素描擦膠印淡佢

用塗改液後影印如何?

但係影印 D線就唔似鉛筆漬 好怪
新手求教

最多用素描擦膠印淡佢

用塗改液後影印如何?

但係影印 D線就唔似鉛筆漬 好怪

用燈箱重描一次囉
參加artfight (上網search應該見到)要整設定圖整到死死下

好似幾勁咁
聽日睇下咩來先

自己上網搵既比賽?
參加一個叫償金獵人既比賽
希望入到圍啦 成功入圍會出一本書
其中一頁會放你啲畫上去
我係用Sai畫畫 有冇高手識用photoshop?
求指教
另外有冇人都會開ig po畫 可以互相交流下
好耐無黎
幫推下新po

最近試緊水彩

第二張好治癒

一個月內進化史
用板最爽既地方就係唔爽執到爽
其中一頁會放你啲畫上去
求指教

鳩Up:背景感覺有D單調(我唔識改 ) 等其他人補充
其中一頁會放你啲畫上去
求指教
[img]ttps://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/28/112148_96028be830d4b0e8297ef40d38ad06f.jpg[/img]

feel幾靚,有d似日本化妝品廣告
但上色方法同細節可以進步d
咁樣襯翻個畫風

ig名?
hi
hi

其中一頁會放你啲畫上去
求指教
[img]ttps://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/28/112148_96028be830d4b0e8297ef40d38ad06f.jpg[/img]

feel幾靚,有d似日本化妝品廣告
但上色方法同細節可以進步d
咁樣襯翻個畫風

ig名?

https://www.instagram.com/yilok_draws/
上色真係好難
其中一頁會放你啲畫上去
求指教

比你發現左添
唔識畫背景所以用住單色做背景先
其中一頁會放你啲畫上去
求指教

比你發現左添
唔識畫背景所以用住單色做背景先

我覺得純色背景都幾有feel
抄畫推Po (舊圖黎

用 Krita
https://krita.org/en/

好用?
個人想試下SAI之外果啲
貼埋呢邊順手推下POST
用 Krita
https://krita.org/en/

好用?
個人想試下SAI之外果啲

我都係 想用pts但個感覺完全唔同sai
筆刷果啲又唔識搞
pts真係好多有用既功能for畫畫 但超難學
貼埋呢邊順手推下POST

巴打,你說想要3d嘅感覺一啲,能讓我動你的圖試試嗎?
已經冇人認得我 \ /
已經冇人認得我 \ /

畫幅畫嚟先認。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞