【畫畫JJ】(3)吹水及技術交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
已經冇人認得我 \ /

畫幅畫嚟先認。

貼埋呢邊順手推下POST

巴打,你說想要3d嘅感覺一啲,能讓我動你的圖試試嗎?

好呀

好呀

其實我岩岩又改過黎
btw,你試下改下

好呀

其實我岩岩又改過黎
btw,你試下改下

雖然我都係努力練習中,但意見還可以有點啦
巴打你用太多噴槍但唔會返轉頭修邊,所以圖好模糊呢
同先不理體積呀斜度之類,圖光源好混亂哦,一亂就八成乜立體感都無晒
最後就人體還要多練習呢,有啲必要位,一錯就又係乜立體感都會亂晒
參加一個叫償金獵人既比賽
希望入到圍啦 成功入圍會出一本書
其中一頁會放你啲畫上去
我係用Sai畫畫 有冇高手識用photoshop?
求指教
另外有冇人都會開ig po畫 可以互相交流下

鳩Up:背景感覺有D單調(我唔識改 ) 等其他人補充

比你發現左添
唔識畫背景所以用住單色做背景先

我覺得純色背景都幾有feel

多謝

好呀

其實我岩岩又改過黎
btw,你試下改下

同先不理體積呀斜度之類,圖光源好混亂哦,一亂就八成乜立體感都無晒
最後就人體還要多練習呢,有啲必要位,一錯就又係乜立體感都會亂晒

件3改得好令呀
請問你用咩軟件畫
抄畫推Po (舊圖黎

Midoriya

好呀

其實我岩岩又改過黎
btw,你試下改下

件3改得好令呀
請問你用咩軟件畫

我用clisp studio paint畫
已經冇人認得我 \ /

畫幅畫嚟先認。

都算係老屎忽
已經冇人認得我 \ /

畫幅畫嚟先認。

都算係老屎忽

但呀Krita嘅畫咁耐都唔過五幅

我用手機畫,btw巴打我張圖想表達乜你了解到嗎?
細部我做過乜同點解咁做你要我可詳細點講講的
已經冇人認得我 \ /

畫幅畫嚟先認。

都算係老屎忽

呀Krita嘅畫咁耐都唔過五幅

我比教知你上色知過程步驟係點 同埋d光影點做 仲有d質感完全出哂黎好正 可以的話都想你講解下
Btw 個樣就....

我比教知你上色知過程步驟係點 同埋d光影點做 仲有d質感完全出哂黎好正 可以的話都想你講解下
Btw 個樣就....

相貌依啲野好個人,寫實程度喜好又唔同,但面部起伏五官要有認識,唔係就好難有立體感,比如個鼻,係面部最突出嘅位,用嚟示意光源方向好重點。
質感方面,你係打算向厚塗進發?雖然我圖都重係做唔足⋯⋯

我加上去嘅圖層,只有一層,沒有改色,全吸你的。
如圖所見,加最多嘅位係面細部,小腿結構太錯所以大執,火箭太模糊同光陰同個身完全不搭。
衣服,如果係厚塗風,摺痕唔係完全摺疊唔會有實線出現,應該說厚塗唔會有好多實線⋯⋯

btw你都係畫post咁耐,我幾時開始練依個你大約都知,而家重努力緊搵想要嘅畫風,共勉之。

btw你都係畫post咁耐,我幾時開始練依個你大約都知,而家重努力緊搵想要嘅畫風,共勉之。

其實我係畫post都唔係好長時間姐

其實我係畫post都唔係好長時間姐

我都係入左畫post年半左右姐

放圖推PO
大家加油

放圖推PO
大家加油

巴打手繪好勁啊
仲有冇?

手快快畫左幅
無靈感之抄畫推Po

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞