[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (123)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
佢隻藍實物同相差好遠

定價二千九,折實二千頭?二千幾有隻 mechanical watch 用來襯下衫都 ok 啦。不過實物隻藍未必同你想像一樣。
屬於「玩吓無所謂」級別
2000 幾蚊,okay la
冇計,大陸人消費能力係強d
同埋真係no questions asked,唔會似香港玩慣錶會問長問短又諗又盛先買個入門款
上次見某舖有個大陸人入黎半個鐘唔到拎隻tourbillon走,又一次明白點解d brand 同sa咁鐘意大陸客
唔係話香港冇呢d ultra rich, 呢度都大把大芋,但比例真係差好遠,同埋呢度大芋個個勁博學,唔似大陸人咁易呃同tum
如果悲精唔係 GMT+8
我諗都未必要轉
但奶嘢就變咗係人哋囉
想問隻錶咩size, lug to lug幾長?
Thanks
31.5 without crown
40 lug to lug
鬼叫我窮
冇計,大陸人消費能力係強d
同埋真係no questions asked,唔會似香港玩慣錶會問長問短又諗又盛先買個入門款
上次見某舖有個大陸人入黎半個鐘唔到拎隻tourbillon走,又一次明白點解d brand 同sa咁鐘意大陸客
唔係話香港冇呢d ultra rich, 呢度都大把大芋,但比例真係差好遠,同埋呢度大芋個個勁博學,唔似大陸人咁易呃同tum
鬼叫我地窮
諗起十年前如果去旺角金鋪想睇啲一兩千蚊金鏈仔
仲慘過打佢工
巴打戴得好睇,我試過戴d 33都係覺得細左少少
之支就揀左隻36的
你隻手夠大,戴 30-33 就真係細
36 好睇啊
聽落會好易壞
有無幼手撚戴octo?
想買隻戴下
就算+8唔係Beijing
恐怕第二選擇可能是….singapore
也未必再是Hong Kong😢
咁Singapore你制唔制?

利申 冇錢
有機買complication的話 我會選擇直上
直上ppc/其他
我會買我dream watch,已絕版PP5131J
直上其他 Complications
如果覺得 GMT + 8 係香港,會令你諗起自己嘅家
咁其實個家只有呢一個
唔少移民撚唔介意我估
我覺得星洲都勉強ok, 係悲精一定no
有悲精都唔緊要
但如果原來上一個版本有香港但新版冇就覺得蝕左好多 又要賣貴啲 又要冇左啲本身有既野
仲有唔少品牌有香港嘅
包括你最撐嘅世一
小妹上面一早提左世一有
Tbc大佬又當小妹冇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞