[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (123)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
唔食炒,個人覺得某啲顏色都幾醜樣
有買開luxury 嘅唔會覺"omega"有幾吸引
冇買開嘅更加唔會
Reverso 後面雕佢個名
朋友渣,唔係女朋友老婆,唔駛咁重手啦
會唔會考慮Zenith A386
小妹建議你都係送有月亮既頸鏈/手鏈/耳環算
開始有呢個諗法
一來冇現貨 二來caxxxxxll 啲人俾假錶
浪費時間
與其買兩隻Reverso 不如等送完佢機之後就即刻買一隻好錶俾自己 等我望住隻錶就諗起佢
小妹同意
屌 冇啦啦俾我見到隻Christopher ward既C1 Bel Canto
勁有興趣 但sold out
放心實有下round
捕住就得
老實講,swatch電子錶,過多幾年後懶得去換電,結果都係拎去堆填,想當年我都係咁,連隻錶去咗邊都冇印象。囡囡+錶…… 送隻chanel 電子錶都可能仲好少少

勸你都係諗過第二樣紀念品好了
ching都有留意哩隻?
有冇咩睇法
兩三萬買到隻Chiming Watch好似好抵
新手想入隻omega moonwatch professional
但得6吋手腕
去過BT試戴 覺得有少少大
有無師兄可以俾啲意見
平時無載開錶 唔係好知size 點預
有冇影到相 可以放上嚟睇下

omega大部份錶款case size數字大 但係lug短+彎
視覺上未必好大

例子 44.25mm 手幼大概6.5吋

仲唔係藍綠紅黑白灰咁出
之前試過呢隻 差啲買咗
新手入門 想買一隻錶日常用 平時著衫都係日系多
暫時睇啱左呢兩隻
想問下咁多位ching有冇話會比較推薦邊一隻?
1.) Baltic bicompax002
2.) Tissot prx
同你一樣
之前share過兩隻貴少少既錶
一堆負評唔知係唔欣賞定覺得係流四
之後都廢事再share
始終呢啲post 主流都係玩d非主流正裝錶
大路炒款一定係一堆負評
不過玩錶呢啲野我自己覺得對方有質疑個一刻
已經唔洗同人討論落去
何必上網分享隻錶又要出世紙又要身份證
係現實中
我戴隻流四出街身邊d 朋友都唔會有一刻敢質疑隻野係流四
同你一樣
之前share過兩隻貴少少既錶
一堆負評唔知係唔欣賞定覺得係流四
之後都廢事再share
始終呢啲post 主流都係玩d非主流正裝錶
大路炒款一定係一堆負評
不過玩錶呢啲野我自己覺得對方有質疑個一刻
已經唔洗同人討論落去
何必上網分享隻錶又要出世紙又要身份證
係現實中
我戴隻流四出街身邊d 朋友都唔會有一刻敢質疑隻野係流四

即掃(除左黑色)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞