[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (123)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
你鍾意啦戴流四都可以講到咁自豪,係得你先做到
兩隻我都有,但你第一隻日常用就prx 啦,鋼帶+自動+日曆

baltic 手動+計時始終唔夠prx versatile, 而家prx 仲出埋皮帶膠帶可以自己配搭

見到大路炒款一定負皮都知呢條友一定係選擇性失明嘅弱智
原來仲要係流四撚
Kat b比次機會得唔得,小妹都有少少個啲所謂大路炒款錶
PRX 綠色幾靚
小妹淨係負皮某部份弱智撈撚
見到ro正皮都黎唔切

隻1775是咪好好J次次望多兩眼個dial同陀都覺得呢隻野超正
睇黎你閱讀理解上文下理都有問題
想知我邊一句令你覺得我戴流四出街?
驚你唔明 一係我講得白啲喇
玩錶戴錶呢啲野好睇個人既底氣同背景
你係李嘉誠 戴隻深圳A貨既PP
啲人一樣會用崇拜既眼光望住你
你做麥記剷薯條既話
戴住隻二手熊貓都會比人覺得充大頭
所以都唔明呢啲post 既存在意義
貼隻5990又比人話流四
根本都唔係大家交流既
咁我洗乜同你地一般見識
基本閱讀理解都有障礙 傾落去都晒氣
我唔知你係咪想表達:
「我就算戴隻流四出街,身邊都無朋友敢質疑」

你自己就打:
「我戴隻流四出街身邊d 朋友都唔會有一刻敢質疑隻野係流四」

唔知係你表達能力有問題定我理解能力有問題啦
唔緊要既,你戴流四又好,真錶又好,你喜啦。我話撚知你係李嘉誠個仔啦,wfc,你覺得唔啱傾咪唔好傾
呢位巴打打一大斷文字出黎我都feel 到你一身貴氣.
一定係人中之龍
先唔比較兩個牌子
但講開機芯,就係我一直糾結緊唔買smp300 既原因
smp300 用8800 機芯,但其實呢個機芯係俾細錶用
42mm 大錶配個細細透背窗,感覺好小家
我明佢唔用8900 係想避開600 條line
但就係接受唔到

by the way , 好多youtuber 讚iwc 條鋼帶讚到點好點好,但我覺得條鋼帶根本唔襯pilot , 呢隻我會43mm 配綠色膠帶

41 對我太細,有得揀我會揀43mm › omega
但如果41 vs omega 既話, 我揀omega
清睇黎好嬲
「我戴隻流四出街」你咁講我咁睇囉,唔係點?
清你詞不達意唔好怪其他人啦,做返噚氣人生大道理撚咪幾好
戴住隻撈,「等阿叔教精你」嘅feel
人地係戴5990 呀
唔係撈撚

唔好再貶低佢啦, 嬲嬲豬啦
其實負評當傳統咪算
係咪呢個傳統一定要包埋人生攻擊?
同意
傳統smp300其實係用開2500系列
8800就係2500既upgrade版本
接落黎既本身用2500既系列都會改曬用8800

另外依個size算中性啦下話
大又得細又得
謝謝,長知識

只係覺得pilot 應該偏大
就算定位高dd嘅aqua terra 38mm都係用8800
鍾意綠面建議睇埋呢兩隻

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞