[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (123)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
係咪牛角
翻新到呢個程度舊錢抵比啦 等咁耐都值得
恭喜

係好有驚喜
本身預會有啲歲月痕跡啩?
點知係完全冇 啲外觀問題係解決晒
終於可以閒時戴吓
Cls 恭喜 靚到
好靚,我而家都有睇下啲vintage, 但唔知頭唔知路唔係好敢入手
好靚,我而家都有睇下啲vintage, 但唔知頭唔知路唔係好敢入手

其實有時真係搏返嚟
例如我買呢隻 VC,個 seller 其實應該都唔知隻錶係有秒針
但一般嚟講,唔係啲咩熱門款嘅話,其實真係較少話換咗假嘢上去咁
你話想買 Rolex 1016 Daytona 嗰啲就真係要小心喇
至於做過 polishing 就可能較常見,通常都會講明嘅
我隻陀錶,俾拍賣行呃左total loss
願聞其詳
Enamel dial cracked
佢話tiny crack between 2 and 7 o'clock, only visible under a strong loupe
屌你,我隻眼就係strong loupe 原來
影相睇唔出,唔去留意又確實唔會發現
只可以話佢哋好識word play同埋我太信拍賣行

所以小妹咪窮,買乜輸乜
其實今次都係第二次買 vintage
呢度大把大芋仲有經驗
上 c24 睇啦
VC 啲三針最平萬尾兩萬已經有
AP 應該要三萬幾
PP 應該要五萬
都唔知點解爭咁遠
算係其中一款牛角錶,Cornes de vache
高質
高質文
非常欣賞巴打果份熱情
想請教下moonwatch 3861 同星座8900 邊隻正啲

好矛盾
圖片?
原廠翻新真係無敵,我隻萬國工程師同寶珀萬年曆翻新完真是靚到嚇一跳。

不過撈好似好多人插佢翻新服務? 未用過唔知
想請教下,如果一隻錶同時做到追針 飛返,個造錶工藝是咪唔會差得去邊
當年新手上去 同我隻1600 錶面所有野換晒新
如果150 我覺得一定係36.5
我165手 試過40同36.5
40有少少偏大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞