[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (123)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
moonswatch仲有炒價?

Blue Friday
有冇考慮啲月亮theme嘅其他錶 moonswatch膠膠地似玩具.. 二千幾個人覺得有啲唔抵

我自己覺得比較好又差唔多price range (under $3000):
石英 - Bulova Lunar Pilot

Pros:
有故事(同moonwatch一樣上過月球 不過上完去壞咗
有掃秒
機芯呢個價位來講算唔錯 (+-10s per year)

Cons:
都幾大隻(45mm case size, 49mm lug-to-lug)
應該貴過moonswatch少少 不過呢隻工藝好好多

機械 - Orient Sun & Moon

Pros:
平 水貨2000樓下有交易
有男女裝款 仲有唔同顏色唔同version (v1到v6, open heart同唔open heart etc 建議Google下 佢有十幾廿個唔同版本)
Orient自家機芯

Cons:
男裝個人覺得有啲大隻(42.5mm case size, 50.5mm lug-to-lug
機械錶嚟講機芯performance唔算好(不過對得住個價錢)
唔係真係moonphase, 只係用第二個方式表達日夜

真係唔建議買moonswatch 正價都唔係好抵買

moonswatch嘅話建議另外喺出面配錶帶
一睇隻手就知肥柒
以前係錶post 都見過個叮噹手戴黑sup
咁都比人吊
g持,orient 好正, 戴緊
佢仲有其他moonphase都唔差
但係機芯就唔好預佢好準
隻Bulova可以係邊買?
去Citizen專門店
華生好似有
佢唔算moonphase Sun & Moon機械嘅複雜程度同moonphase有啲差距 不過design上依然好正
唔係針對你

肥柒冇講錯

建議學識點戴錶再減吓肥負皮可能少一半

咁一定啦但係2000-3000呢個價位都冇咩好批評,我戴得幾開心
多謝你推介
我補充多啲背景先
個朋友係女仔黎 識咗6年幾
差少少就係埋一齊
佢係去讀書 之後應該會 Long stay
所以送份禮物仔俾佢
見隻moonswatch 又有月亮做主題 同埋底個句
Dream big Fly higher 都應景先考慮佢

雖然我都覺膠錶唔太值
但考慮到 Omega 個字女仔應該鍾意掛
女仔我認為揀過樣送會好啲
一係apple watch 最實際
無留意,邊隻個背咁寫?

呢隻就呢隻啦,揀隻女仔色
long stay但不long d

佢本身有冇戴錶嫁 送錶唔容易
膠錶無所謂啦,潮流野嚟
好似每款moonswatch個背既外圈都有
換咗nato 後無睇過
新手lm
想買人生第一隻錶
Budget below 50k
有無推介啱女仔?
睇下Cartier tank
太斯文 中意啲中性少少嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞