原來依家d ig shop鐘意賣就賣 唔賣就唔賣

327 回覆
35 Like 1882 Dislike
其實最簡單係你覆佢story 時講定自己幾時比錢。
咁咪唔怕佢message 你時訓左。
你諗下假如係你開ig shop, 個個客問完唔覆都幫佢留貨嘅話,幾時先清得曬d 貨先?
你話你有誠意7點幾起身入左數,但係人地角度點知你訓醒後會唔會改變想法? 咁就緊係留比確確實實會買嘅人啦,加上人地都唔知你係訓左定係不讀不回。
你下次溝通得清楚d 咪無問題。
因為人地「清貨」
大家即係衝出黎話咁緊係先入數先得
咁我無佢bank account點入
咁我都要等佢通知先知自己買唔買到
我無付款通知=我買唔到
大家講到咁勁 先入數先得
咁洗撚要係個comment box打要字咩
個個人直接入錢就得啦
係呀屌你老母,人地賣家有權定咩規矩,你唔接受咪唔撚好買
2022 仲有人係ig shop 買野
我鍾意屌你老母咪屌你老母,屌你老母
唔覺得樓主有問題
而且本身間店又冇講清楚係以入數為準
又冇講過要提早講聲先可以hold貨
下次個店主凌晨先覆咁咪焗個客等佢等到凌晨?
重駁咀
你訓前見佢無反應唔識dm間ig shop咩,明知限時清貨
我相信你有dm間野既話應該會hold比你
冇貨都冇計, 至少佢冇吞你d錢
o係 ig shop買野你期待緊d咩
入左數先會幫你hold貨架啦不嬲柒左仲要公審人
岩聽
閪客如果有機會開舖既話上黎宣傳下
等大家一人一句想要 睇下你會hold起幾多貨唔賣先
On99
有係旋記賣過野就知道比撚左錢先係大曬
on9先係ig shop買野
點撚樣幫唔落店家?佢咁靚女
IG shop 想啲客鬥快回覆留貨既,點解要send payment msg?

事實係啲客有機會冇睇清楚,唔識玩,直接過左數就以為有貨

IG shop改下個flow咪少啲爭議
買家嬲到火遮眼就飲杯水再傾啦

又想知其他廿幾個客有冇屌鬼
啱ar 你揀人人揀你 店舖有權選擇佢覺得有質素既客人, 呢個年代就係咁 先有ig shop 既出現, 就係唔想係街鋪俾人任揀, 對付閪客花既精神時間不如用係其他客人身上
同埋人地都講佐N次唔好意思再退錢, 你上網公審人做咩鳩?

同埋清貨梗係special case啦, 你試下去豐澤開倉網上講聲留貨?咁排到仆街比現錢果D人係咪唔使買?
樓主慳返啖氣啦
就算係ig shop買野比人呃同拖貨
Po上黎連登都只會比人笑上ig買野抵死
清貨係咁啦, 比錢果個咪有毅力問到篤, 有payment information先訓囉。

退一萬步來講, 當你條八婆啱, 人地都say sorry加退錢, 你點解要上網公審人先, 買唔到果幾舊水既袋嬲嬲豬囉。娶到你都喊三聲, 一陣老公比少D家用上連登開名啊笨7, 唔怪得知條仔唔陪你倒數。
樓主仲有咩偉論 上嚟講吓俾大家笑下
樓豬到呢一刻仲覺得自己無問題先勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞