原來依家d ig shop鐘意賣就賣 唔賣就唔賣

327 回覆
35 Like 1882 Dislike
買唔到咪幫襯第二間囉
睇對話人哋都算有禮貌
況且又唔係唔退返錢俾你
少少嘢都上連登開post做乜9
欠能左你咩家陣,邊個入錢先就邊個買先嫁啦,同你hold 24個鐘轉個頭你話唔買,我咪好撚笨實?
你咪撚on9啦

用正常商家 大舖 做法做標準 樓主你無錯
但你用緊嘅係ig shop 私人經營 仲要可能做唔長
佢哋一定保障咗自己先 亦都唔洗驚你唱佢
因為而家上網做生意咁易 佢只需換個名就得
根本唔怕得失客人
錢又收左貨又賣左
你咁撚柒係明撚鳩你
吹咩
說話尋晚依間ig shop清貨
夜晚十點多左右見到maison kitsune tote bag sale $450 就comment咗想要

嗰個tote bag story我無cap到圖 而間shop都del咗個tote bag story了
佢凌晨十二點多個陣ig dirct個payment msg
我個陣都瞓咗無睇到 今日見到個payment msg就即刻入數俾依間鋪
對話如下

然後佢今朝十點幾 接近十一點個陣覆我寄出同我講 然後又反口話我尋日無覆機所以讓咗俾其他客
我黑人問號話我無覆佢
對話如下

其實我唔介意你同我講搞錯咗 所以我買唔到 退返錢俾我
但我介意你ig寫hold24小時 而你唔係hold24個鐘
仲要凌晨12點同我講個payment msg 因為我瞓咗 我無即刻覆 所以歸我為完全唔覆嘅客 而讓咗俾其他客
定依間鋪唔係香港時區 有時差所以我錯
如果我係無凌晨十二點覆你 所以你唔賣俾我
你可以unsend msg既
你搞錯咪搞錯 唔洗咁樣將個責任推落個客到

咁理直氣壯洗咩加密
你真係閪撚到爆,人哋限量清貨,
你遲咗比錢買唔到,人哋都即刻話退錢比你,
仲Po上嚟連登公審做乜撚嘢
講明清貨緊係手快有手快無啦 戇鳩
呢個係原則同誠信問題
唔係數目問題
去邊度買嘢都唔應該有咁嘅待遇

睇嚟香港已經冇乜人覺得誠信重要
十個九個都話”好細數目啫”

預咗俾人屌
佢覺得係一定留比佢咁 死閪客
Ig shop有禮貌又肯退錢比你執到啦
莊閒都未撚識分仲上黎公審人
有咩問題不嬲呢啲都係先入數先得
所以話每一次投票都係消費嚟真係冇講錯
樓主現實一定閪女人黎
去實體大牌子舖頭留貨都要落訂啦
係ig覆個post講句野就expect人留比你 仲要等你慢慢訓撚醒先入數
你啲銀紙特別矜貴?
仲想上連登圍爐點知柒多鑊就嬲嬲豬話人打手 on99
因為買唔到平野
睇死樓主現實份人都閪到爆
想取暖死返去fb tg啦
傻閪
唔洗 手寫道歉信 封信寫埋自己連登名
放上嚟呢度同比埋間ig shop就得
樓主已潛
哩啲閪客真係衝出黎7
屌,之前見過有啲香港人,幫佢留起咗件貨,第二日send message俾佢又唔應機,明明已經睇咗個訊息,最咪先同我講話唔買
清貨嘅產品,梗係以入數時間為準,如果你第二朝講佢唔要嘅話,佢咪又要再搵過第二個人買
“佢凌晨十二點多個陣ig dirct個payment msg
我個陣都瞓咗無睇到”

你覺得人地會等你7個鐘呀?
你訓撚咗係你自己問題啦
人地只會覺得你唔應 咁咪讓比下個囉
咁撚簡單都唔明
慢慢mon post負皮啦柒頭

啲ig shop好多都係啲人入批貨咋咋淋賣晒去,賺一次就算
有人即pay一定賣比佢,唔會等
樓主係無貨我撐你
但ig shop遊戲就係咁玩
Agger, 我睇完對話都FEEL到佢西到爆, 人地都道歉N次, 仲要死CHUR, 仲要放上網公審, 講得清貨就梗係搶架啦。

我而家淨係睇到一個為幾百蚊下唔到啖氣既人。
買唔到咪買唔到?好嬲呀?
幫唔落
今次幫ig shop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞