原來依家d ig shop鐘意賣就賣 唔賣就唔賣

327 回覆
35 Like 1882 Dislike
說話尋晚依間ig shop清貨
夜晚十點多左右見到maison kitsune tote bag sale $450 就comment咗想要

嗰個tote bag story我無cap到圖 而間shop都del咗個tote bag story了
佢凌晨十二點多個陣ig dirct個payment msg
我個陣都瞓咗無睇到 今日見到個payment msg就即刻入數俾依間鋪
對話如下

然後佢今朝十點幾 接近十一點個陣覆我寄出同我講 然後又反口話我尋日無覆機所以讓咗俾其他客
我黑人問號話我無覆佢
對話如下

其實我唔介意你同我講搞錯咗 所以我買唔到 退返錢俾我
但我介意你ig寫hold24小時 而你唔係hold24個鐘
仲要凌晨12點同我講個payment msg 因為我瞓咗 我無即刻覆 所以歸我為完全唔覆嘅客 而讓咗俾其他客
定依間鋪唔係香港時區 有時差所以我錯
如果我係無凌晨十二點覆你 所以你唔賣俾我
你可以unsend msg既
你搞錯咪搞錯 唔洗咁樣將個責任推落個客到
on9先係ig shop買野
兩邊都幫唔落
店家做法正常
連登都講咗幾年係ig shop買嘢係弱智 好似電話騙案咁
呢間前排有見到佢落既廣告
諗住入嚟睇閪舖,發現原來係閪客
有咩問題
原來間鋪有咁多打手 我依個閪客鬥唔過你地同間鋪
Ig shop, 拉
報警
間鋪個店主On9
上IG shop買嘢又係On9
打和啦
人地限時清貨
你冇即刻覆人讓比第2個好正常
會退錢俾你就算啦 ig shop買野對服務都多多要求
因為事實就係ig shop門檻低 根本唔洗識做生意都可以開ig賺錢 所以咩人都有 唔好expect佢哋會識做生意 佢哋啲嘢一定係勁多bug
如果佢凌晨3點同我講 但我無覆到佢 咁我都應該係閪客黎 我唔覆係我錯 對唔住連登大佬
你又岩 ig shop致上 我依d閪客死撚開先岩 佢退返錢俾我應該去還神感恩
ig shop就等於你同個三九唔識七既人講個信字
你又唔識佢
連貨都未見過
又要比晒錢佢先
連個基本系統都冇

唔係話呢件事上面你錯
不過去 ig shop買野真係蠢既
下次唔好啦
先入數先得基本啦 仲好意思話人
同店主道歉未 知自己閪左仲放人上連登
定我去報警自首要跪係到認錯? 求店主放我一命? 好驚呀我
不如你放店主一命好過啦
去ig shop 買野既人係白痴
掉返轉諗
你係店主搞限時清貨
有個客講左要,send msg叫佢比錢但個客訓左
然後有未訓嘅客話可以即時過數
你係佢係賣唔賣,定你等聽日個客訓醒入數比你?
我想講呢個世界好多仆街客第二朝訓醒唔想買都唔會覆返間鋪
然後尋晚未訓嗰個客到第二朝又話唔想買
結果你就hold撚住個袋無人要
我覺得樓主你係好客,訓醒二話不說過數
但香港做生意真係遇太多西客
要唔要其實都係一句,但啲人就係唔撚覆機
所以我係佢都會賣比未訓嗰個客
見到啲description寫”持商業登記證”通常都知係垃圾
同寫五天工作週落員工福利度一樣on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞