[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (12) 劇場版上映中、漫畫暫停更新

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
係咪第一個女超4?件衫咁樣嘅?
原來佢地skip咗冇變過做超4
一直以為有出過添。ultra instinct都變埋原來未變過做超4
今個月漫畫繼續暫停,只有人物回顧

原來係氣球嚟
傳11月尾或12月頭公布新動畫
https://twitter.com/dbs20191/status/1582487142084726784
有冇講過今次香港票房幾多
停兩個月

係咪已經技窮都諗唔到點畫
佢真係要諗個度過先好再出
冇咗責編guide住鳥山放飛
唔知我哋要乜架

註:咪屈豐,雖然啲畫唔得,但劇情係鳥山,豐畫完要鳥同意
下個月都停
之前咪講咗豐有參與創作,好多內容鳥只係審批就可以出街,單眼佬都係豐作出嚟!至於個比例係幾多就要內部先知!
鳥大綱豐細節
兩珠世界第一冇理由唔係大綱下話
日本人果種上下階級太重
如果豐太郎係我地 屌到明哥收山都似
家樂果個pop up store完左未?
好似有排
睇得出豐已經隔硬加啲觀眾想睇嘅嘢
出先算啦,聽左無數次
呢次個大綱係咁真係神仙都難寫
本身以為F 死光槍射死超藍已經夠癲
死都要喺第七宇宙屈個宇宙第一出嚟
話冇參加力之大會嗰啲宇宙出嚟都好呀
勁過慈領都會合理
咁要關菲利事,只可以講第七宇宙
同埋雖然今次係格羅拉篇,但其實希達班垃圾先係主線
格羅拉反而係陪襯品

所以其實最好處理係唔好吹到格羅拉咁好打
之後直接打細佬,又唔好吹到細佬本身咁廢
話同菲利差唔多咪算
今次依個兩珠篇其實睇完都唔知睇左乜
首先唔明悟空老豆出場為乜

白髮吹到神技, 變左普通變身
之後仲要話俾你聽白髮唔好用, 黑髮先係最好

柒達個新變身同破壞神根本無咩關連
越俾人打越勁, 但你會俾人打死

然後菲利練左一排, 就可以打羸白髮同柒達
好地地一套龍珠, 無啦啦走個火影出黎
搞到好似睇緊銀魂咁
本整個白髮天花板比悟空做目標,之後下一編就講佢已經學識左
迫住夾硬加D神設定去秒左佢
單眼仔一開始講佢識弱點秒天秒地,仲要秒到要食仙豆果隻
之後轉左自己友就完全無左呢個能力
比達個變身同學野果段直頭弱智,悟空自學破壞可以炸左半邊合體渣馬斯,你老未有人點對點咁教你同我講學識炸石仔?
D野全部鳩咁黎
明明個大哥一黎就想殺菲利點解唔水鳩單眼仔去打菲利? 點解要搵兩個撒亞人同佢打? 真係邊諗邊作都無咁鳩
野澤雅子86歲生日快樂
點只咁少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞