[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (12) 劇場版上映中、漫畫暫停更新

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
我想講GT悟空唔係ON9囉
只係平時都唔會認真去打
其實都唔純潔,賣人地老婆比界王神
諗諗吓我之前用大智若愚都形容佢都係錯,應該用粗中有細啱啲,
佢由大個仔打魔童去到布歐篇根本一啲都唔愚
其實都唔明以前嘅無我境界同身勝手有咩有差異
漫畫都識講係同一路嘢

只係吹大啲就當新嘢,
到底點解個頭同對眼會變色
因為要出玩具
應該坐唔到筋斗雲
好多細路仔玩部龍珠卡機架
又諗起話悟空唔識kiss
呢個真係大癲
Z時期人造人saga已經有幕係同琪琪kiss
仔都生埋兩個咁都講得出
齋扑唔kiss
真係諗起都癲,寫到悟空弱智仔。就算無嘢再擔心都,智力都唔使咁直線下降啩
邊L個琪琪,芝芝都講唔出?
又捉到個傻閪
初兆個造型仲好睇過銀髮
銀髮根本又係一個變身
初兆個樣先有高深莫測嘅感覺
啱啱重睇咗超級比達至到成個布歐篇
其實點解要比古洛要入去布歐到救同伴,殺咗布歐再復活同伴唔得咩,
同埋悟空話自己感應唔到娜美星人既氣,唔知點搵.
明明斯路篇都識搵界王幫手搵娜美星
覺得布歐篇後期好似bugbug地
斯路篇嚴謹啲
斯路篇你諗番招瞬間移動就係鋪悟空嘅死
銀髮最型真係昇落魔羅到 感覺已經唔係以前靠波靠元氣彈嘅應覺但初兆真係正 係到達一個境界 而唔係變身
成日覺得個次序轉左 學到神境界嘅野先變到撒亞神正路好多
撒亞神同自在極意根本重覆咗,
一開頭神與神就係強調超3呢啲死力人打到開山劈石都好,
都唔會夠破壞神呢啲識有技巧運用力量既人既一隻手指打
撒亞神同破壞神都係打到好柔,唔係打到開山劈石
同埋好強調神境界係第二個次元嚟,啲死力人練一世都唔會打得贏
點知之後出場啲死力人打到撒亞神仆街
又整多個意念想近既自在極意出嚟
而家自在極意又係比人打到仆街
我諗當刻冇諗過有細布依隻野出現 同埋都唔知會分體
如果keep住比古洛狀態細布都照撚啦 咁仲洗乜要許願翻生咁多餘
搏唔搏啲,冒比布歐吸收既風險,本大利小
仲有成個布歐篇,每次見布歐殺人好嬲好嬲,
其他人忍唔住想郁手,
悟空都即刻截住佢地話龍珠復活到既由佢啦
同埋許願翻生都係一個願望包曬,佢地死唔死都要許願架啦
依家仲要齊齊有變身
魔童又變身, 悟飯又變身
你話無限有變身都唔出奇
同事啲仔玩龍珠卡機好熟
依家龍珠 條公式 新敵人>唔夠打>修練>新形態 好悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞