[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (12) 劇場版上映中、漫畫暫停更新

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
《龍珠 DAIMA》製作人員爆料補充
非真實情報,自行判斷準確性
不過連角色變小朋友都貼得中,個人認為一定可信性
----------------------

1. 連製作人員也未知一共多少集。
2. 第一集會從Z的風格轉變到現代鳥山明風格。
3. 每集 24分鐘
4.「DAIMA」類似《勇者鬥惡龍》《藍龍》的風格
5. 2021年底開始啟動計畫,2022年4月招募工作人員,同年10月在《達爾大冒險》完結後開始製作。
6. 打戲集中在靠拳腳和傳統武器而不是氣彈。
7. 針對年輕觀眾,靈感來自《咒術》《鬼滅》
8. 製作過程中不斷有新的想法,超出一開始的計劃,而「超TV」目前處於次要位置。
9. 鳥山明不僅是編劇和人設,還檢查了動畫的剪輯。
10. 《龍珠 MAGIC》一直是暫用的名字,直到這週才改為《DAIMA》
11.久保田誓、高橋優也、新谷直大等作為主要的作畫監督,中鶴勝祥作為總作畫監督。
期待隻 電光火石4 多個動畫

爽手出預告啦
姐係超寫到爛左就由佢,比豐太郎自己慢慢玩埋佢
自己就轉寫DAIMA?
不過其實龍珠最好應該係一年一套電影版,咁樣慢慢作總好過超而家咁,問題只係唔知D 配音員仲頂到幾耐
應該仲係一心二用掛
反正超佢都剩係出大綱

用電影形式出落去比TV好
起碼畫面一定係當代頂級

野澤阿婆九十幾歲人啦
真係擔心配配下配唔到落去
話變細路,不如話變Q版
回幾多年都係隨便,悟空比達要變細路樣最小點三十年,咁悟天杜拉就唔係BB,直頭未出世
簡單講就只係主角群變Q版既新故事,類似漫畫龍珠SD,都唔會算正史
講緊超tv
製作上比人掉埋咗一邊

超定位本身就係正統用作,冇得話扔就扔
不過都想知到底漫畫會點處理
唔知係轉畫Daima,定繼續出新故仔
開新Line
係五六十歲
其實龍珠超係未出之前神V神之前已經做錯左
整個比魯斯做天光板係好事,不過你唔好屎忽忽加句七成功力呀
你話2成3成都仲可以以慢慢玩落去
之後又將呢2個角色入左去常態角色,搞到所有決戰都有個咁撚勁既後台BACKUP,場場都好似零風險兒鳩戲
不過話分兩頭你比我作我都唔知點作落去,成個單眼仔編好似寫死左成套龍珠超咁
唔係又黎打多次菲利呀化....
應該好多人想睇力之大會2,野獸飯、橙魔童、布洛尼、黑菲利
放心喎一定有
龍珠超目標係出到動畫777集
點都會黎多個武鬥大會
不過唔知等到何時何年
執柒咗佢啦

龍珠超正宗垃圾,d設定太鳩
龍珠超幫笨大賺咗好多錢,點會唔出2?
有冇人仲有睇那之後的龍珠
那之後的龍珠 真
呢套野仲有繼續出?
btw龍珠po都見到清
Hi
其實都幾唔鍾意龍珠超
咁啱醒起, search出到11, 2023-08-23, 原來係仲有出, 但一年一話左右...
https://club.6parkbbs.com/enter6/index.php?app=forum&act=threadview&tid=13918277
我諗大多數fans都唔會鍾意超都係為咗情意結先睇
魔羅篇前都勉強OK
家下完埋野飯呢期, 睇下有咩新古先再睇返
屌你老母,講一次就心痛一次

明明可以寫咁多宇宙,偏偏要屈死係第7宇宙,點解呢屌你老母!!!魔羅篇還好,但一開始咁強調魔力,後尾又變左硬打,但都ok接受到,起碼梅爾斯個段都感人!

屌你單眼佬篇真係黑歷史,2 粒睪丸龍珠就變到no. 1 勁on9
黑悟空篇最尾垃圾到
睇 dbm 仲爽
不過出乜都好啦
都係第一時間睇
sad but true
出新 sparking 都唔知變唔變超藍
變超3算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞