[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (12) 劇場版上映中、漫畫暫停更新

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
幾時出呀sparking
諗起ps2 玩好爽
咁我寧願期待下新嗰套動畫先唔睇大綱,但至少作為fans睇個pv好有feel
單眼佬篇真係亂鳩咁嚟
用壽命去換取實力明抄全職獵人
後尾打打吓突然出飛利秒殺個boss又唔知想點
提返巴達克又唔講佢宜家生死狀況
9唔搭八 乜都想講又乜都講唔曬
巴達克死咗好耐
同埋舊巴達克型好多
撤亞人就嚟變做全宇宙最善良民族
其實仲有大把劇情可以寫
講返吉連希特以前經歷又得 破壞神打交又得

所有人變返細佬真係無興趣睇
Source?
巴達克喺大波嗰個劇場版一開頭咪講佢死咗囉
打飛利嗰陣?
https://youtu.be/7fnW9wPRPCk?si=YK3qgB9w48jHLoiy

除非食書話佢被傳送咗去異世界展開超西生活
但dragon z有個外傳係呢幕之後傳送去古代變第一位超級撒亞人
https://youtu.be/d5y3IiNWL1U?si=w7d5yRMty_AOuSUW
307話
佢係Z個timeline 嘛
仲要係If路線
超係另一條timeline 唔計
佢死左之後傳送左去古代啦
但我都唔知實際係點
講真去咩宇宙都唔重要
實際上只係隔硬將第7宇宙格局縮細,再話有12宇宙擴大翻地圖嘅無聊設定

除咗第6宇宙可以玩吓撒亞人同拿美星人之外,其他宇宙根本冇任何可以發揮嘅特色,去咩宇宙根本冇分別

圖片支援

BTW佢叫巴達古,菲利你哋都唔會叫弗咩啦
第2宇宙唔知點解有個瞬間移動星人,不過只係閒角
可能用黎話比觀眾聽瞬移可以去到其他宇宙?

如果玩癲啲嘅本身可以用黎帶入也多特星人嘅背景設定,特別係魔羅編也多特星人都佔重要位置
不過依家挖咗個抗又唔填
同埋漫畫近幾篇都係咁玩拿美星人啲背景設定,都希望可以講埋落去
動畫係咪會 skip 咗魔羅同單眼佬
唔洗咁認真
漫畫第二宇宙冇呢班人
漫畫力之大會好多都係俾女大波掃走嘅二打六嚟
點會冇 冇劇情啫
成員冇變
我覺得似,睇落唔似入正史
其實魔羅編個頭起得幾好
中段修煉都好好
係後面落翻去打之後怪怪地
個打直頭on9
比達搞咁撚耐又心態上又技巧上,學完一話就收左皮
銀髮係得果下昇叫型一型,之後食仙豆果part完全多餘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞