[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (12) 劇場版上映中、漫畫暫停更新

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
獨立故的話, 開頭都OK
但你之前先講力之大會, 個宇宙會滅
後尾原來你搵勁過/同悟空差唔多lv的有咁多個
再唔係你可以搵人許願, 咁你求其搵啲死咗的好人許願, whis之後翻生又得
你有得咁搞, 其實個時力之大會做乜春, 個個宇宙都派神龍許願最強算鳩數啦
力之大會搵無閒已經無話可說
完全表現到咩係識人好過識字,陷宇宙剷都可以圍爐比自己人上位
不過補充你一樣野,龍珠既設定老死係唔可以復活
所以搵7個長命撚樣水鳩佢地減壽,去到盡得d得返一日命,死左都唔緊要還陽24小時單手都夠打柒你地
之後出嘅角色 有邊個好好打得黎又肯為第七宇宙出戰
無閑算係地球人頂點啦
呢點怪比魯斯同阿信
訓訓訓搞到剩係識悟空佢哋同埋菲利
又唔可以用嗰班罪犯控制唔到
自在極意明明係要心平氣和,要個天使既死嚟激發都唔知仲乜9
之後單眼佬編仲話黑髮好用個白髮,佢當咗自在極意係超二,超三咁玩
原來龍珠超冇第二季係因為集英仲未俾版權東映
即係根本未開始製作
邊到講
係可以 自在極意 buff落 任何一個型態
終極好笑係白飯套野為左buff比達 寫到佢識冷靜唔再暴躁
反而悟空仲成個柒頭咁亂打
完全都唔夾佢兩個各自嘅新mode
超一平常態就係悟空諗出嚟,
悟空係大智若愚,
而家寫到佢變傻仔

同埋魔童當初屌柒悟空推悟飯去打斯路,
今套劇場版佢做番同樣既嘢,仲要搵人地個女較飛
斯路篇自己7完都識叫悟飯快手搞掂
打魔羅自己又7一次
漫畫改咗阿包拎仙豆畀悟飯

野獸飯 改到柒左
無左狂野
因為 call 唔到悟空比達麻,地球最強就淨番野比飯
係咪肯定左新作 係外傳?
常超一呢個修練法係超西面世後最後一次有邏輯既進化,之後超23全飯合體果堆全部都係講左就變到
未知
明明一開波設計係神技、技巧黎

而家又變返變身
由超開始播已經吊緊呢樣野
悟空個人設根本搞到錯晒
悟空係心靈純潔但唔係白痴仔囉
大個咗之後根本醒能嚟,勁成熟
同海賊王路飛一樣
後期變左弱智
我岩岩都係到諗悟空個形象幾時變到咁
其實唔止悟空
根本個個角色都為左搞笑而智商下降
有部份角色感情有改變我覺得好正常,好似比達同魔童咁
魔童又同天神同化左,再同人類相處左咁耐而家仲做埋人地阿爺
(我不嬲都覺得悟飯係佢個仔,BOBO係佢個孫)
之但係悟空係單純on9化 而家個悟空仲on9過GT果個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞