[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (12) 劇場版上映中、漫畫暫停更新

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
我反而在意上一編個單眼仔老死左未
竟然開始有的唔同電影版
其實畫多次做乜?係睇龍珠9 成都睇左電影架啦。。。搞到呢一年都無乜話題,睇個樣起碼畫多半年先完,屌
無死
睇怕似無橋 未搵d 現成既頂住先
最重要嘅係動畫幾時先有
你上網睇啫,日本人大把係後追單行本
如果唔寫翻,咁單行本故事會唔完整
點都要顧及埋嗰啲讀者
今次連布洛尼都補翻

同埋至少可以補完細節同執翻啲bug

整體唔覺得有咩壞處
本身漫畫連tv版都有既F都已經skip左,單行本故仔本身已經唔完整
不過而家咁仲好,而家呢段有晒故仔唔洗諗
可以一到畫一到慢慢諗下一個故事其實仲好,之前邊畫邊作係咁食書係咁改設定真係唔多掂
睇個勢起碼要打多半年,半年時間諗下橋仲好
之前兩珠龍珠金手指Chor個新角色出黎打呢d屎橋真係好差
真係情願要返劇場版果種無厘頭係到練功之後抬頭望天界王打比悟空話唔知邊撚到又有d 高手黎炸地球就開始打
復F冇新角呀嘛
同埋復F有另外單行本

不過超之後都有幾頁補吓有呢件事,已經夠
垃圾故事一話都比多
skip F主要係想漫畫同當時既動畫同步姐,唔關新唔新角色事
想問魔羅同格蘭諾拉 冇動漫睇??
有冇消息過幾時變動畫?
遲啲會唔會出返嚟幫手打
幾時先有新野睇
點解畫cell max 如果Broly 篇又唔畫
咁點解borly漫畫又唔畫
同問
諗唔柒明

不過我覺得單眼佬篇係搞爛左個故事

其實講番悟空老豆係一個好好既題材,好撚浪費左。又係有種心酸感覺
依家咪有補翻
I mean 唔使畫劇場版
因為cell max補返杜拉格斯同悟天嘅校園生活
同補返返個博士之前同嗰兩個細路嘅關係
加上講返紅軍點解復興
好多設定上嘅嘢都補返同加左
屌,都係鳩黎咋嘛
快d完啦屌
唔同咗係比悟天杜拉玩幪面超人?
叫交代咗點解莊子會帶悟天、杜拉格斯、無限、18號過嚟,仲有加咗悟飯冇戴眼鏡嘅表情

打到2024先出下一篇?
咁反正都係鳩黎 新故事定係做番劇場版係依個角度都冇分別架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞