[7月新番]騎士&魔法 集中討論區

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
又講到個魔力轉換器係好稀有
點解對面一大堆
森都啲人賣出去架?

佢汎用機用普通魔力爐就得架啦
係男主d機先要特製

舊機用礦石制普通魔力爐就夠用

銀鳳果堆 同新型機用普通爐只係剛剛好夠用

時間一長 大食問題就會出現

飛空艦技術外流出去,加上帝國打沙國呢一場大仗 令其他國家 都發覺唔搞就好似沙國咁一夜亡國
點解對面一大堆
森都啲人賣出去架?

係男主d機先要特製

航空技術係甲羅武德獨有,唔關艾爾事
只係偷完機換代先一口氣侵略

條友死左之後先外流,會重視去搞係因為沙國曾經俾飛空艦搞到一夜亡國

雖然偷銀鳳新機再逆向工程發展出黎既新機都係原因,但無飛空艦 唔會咁快亡國
點解對面一大堆
森都啲人賣出去架?

係男主d機先要特製

航空技術係甲羅武德獨有,唔關艾爾事
只係偷完機換代先一口氣侵略

條友死左之後先外流,會重視去搞係因為沙國曾經俾飛空艦搞到一夜亡國

雖然偷銀鳳新機再逆向工程發展出黎既新機都係原因,但無飛空艦 唔會咁快亡國

開發咩技術都係整來俾男主參考
男豬:dx得2碌太少,我果部4碌

男主會唔會整埋對空武器

呢樣唔洗劇透都知一定會有 差在係用咩形式
唔係打鬼咩
冇對空武 你真係當男主係00Q打ELS咁 1個人可以打7日7夜

睇B站講其實只要打爆艦首個制御系統就可以收佢皮

班鳩飛上去都斬得爆佢

其實真係唔洗搞咁多野
直接開斑鳩就可以滅佢地國
而家搞到好似overlord咁
明明可以滅世都驚依樣果樣
仲畀時間對面還拖

研究小型核彈唔駛煩

用核彈無得玩機器人,男主一定唔會整

如果睇小說後段就知佢一定唔會整 同佢咁極力打呢場戰爭有關
我睇B站comment話偷機之後到敵國正式進攻係隔左四年
因為中間仲要花時間資源整飛空艇
不過四年間男主已經整左高達出黎,雖然都係專用機而已

同埋話敵方仲有個真天才?

係,發明飛空艇果條友

飛空艇唔係果四年既產物
而係之前。
甲羅果四年真係工程上做既野就只係將主角機改良加量產黑甲機同埋龍
男豬:dx得2碌太少,我果部4碌

男主會唔會整埋對空武器

呢樣唔洗劇透都知一定會有 差在係用咩形式
唔係打鬼咩
冇對空武 你真係當男主係00Q打ELS咁 1個人可以打7日7夜

睇B站講其實只要打爆艦首個制御系統就可以收佢皮

班鳩飛上去都斬得爆佢

其實真係唔洗搞咁多野
直接開斑鳩就可以滅佢地國
而家搞到好似overlord咁
明明可以滅世都驚依樣果樣
仲畀時間對面還拖

研究小型核彈唔駛煩

用核彈無得玩機器人,男主一定唔會整

如果睇小說後段就知佢一定唔會整 同佢咁極力打呢場戰爭有關

機械人只可以由機械人破壞
後面變左進擊巨人
吹到得男主個國家有咁既技術同資源整勁機
其它國家打條春啊
小說故事主軸後面仲可以up d乜
有冇人可以詳細小小講下銀鳳點解去過個國家,定就係國皇阿伯估到就去

沙國係國王阿妹嫁左過去既友好國
本身甲羅開戰果下有書信來往話沙國即將俾人打
國王就煩惱緊去唔去救好,因為沙國未出正式請求同埋未有出師有名既理由
王子係主張一定要盡快去救因為佢之前係沙國留學,加上係自己親人
咁國王就要王子,要做,就唔可以連累到自己國家,要私下搵借口去救(唔用得騎士團就叫銀鳳商會,搶敵機=做買賣,然後幫手復國=同沙國餘黨傾生意)
點知甲羅勁成咁,岩岩先通知完唔夠一個月就俾人毀滅左(因為飛船突擊首都),主角佢地做完出發準備連邊關都未去到沙國就已經完全收左皮(國王戰死,各大領地既大公貴族基本上全部戰死曬,得返d細貴族俾人玩放置play)
結果就係接去動畫去到關卡門口見到國旗唔同左係度問果段

仲以為個王子同公主有路
其它國家打條春啊

男主都有勁敵既
唔係得男豬一個天才發明家
其它國家打條春啊

男主都有勁敵既
唔係得男豬一個天才發明家

但男主wfc
其它國家打條春啊

打撚完啦

explosion~~~
其它國家打條春啊

打撚完啦

男主國家對其他國家無興趣,係今次皇帝個妹都係度先去救
男主國家重點始終係魔獸度
其它國家打條春啊

打撚完啦

根本男主係輸資源同隊友姐
下下要顧埋D卒仔 唔好死咁多 用最少資源打大國

同埋天才勁極都係一個人類
男主直情係外星科技 天才都係拎黎比人撚
比呢度D人講講下又覺得金毛紅色個部又似阿修羅宮殿
今次皇帝個部有D似HM 又有D似美少年
部黑刀好型
BTW好想買玩具了
其它國家打條春啊

打撚完啦

堆魔獸一隻勁過一隻
其它國家打條春啊

打撚完啦

堆魔獸一隻勁過一隻

後期對家拎部裝甲騎士出黎, 主角就拎部初號機出黎打, 睇過後面d機設已經走緊向eva
其它國家打條春啊

打撚完啦

堆魔獸一隻勁過一隻

後期對家拎部裝甲騎士出黎, 主角就拎部初號機出黎打, 睇過後面d機設已經走緊向eva

好似魔獸難打好多
其它國家打條春啊

打撚完啦

男主個國家擋撚住其他國家同魔獸,其他國家無咁多魔獸襲擊。
你睇男主個國家其他騎士水準差好撚多。
所以其他國家原本國力係勁D

仲有甲羅勁到一夜滅國係靠飛船多過靠偷機。

而家小說岩岩完果章仲有一種全新騎士。

所以主角機唔算屈。

反而覺得果個國家唔講製造技術,講駕駛技術無左銀鳳班人,個水準其實都好差。

王孫都要出國學駕駛技術就知
ED係E套唯一敗筆
用戀愛歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞