[7月新番]騎士&魔法 集中討論區

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
分析公主有冇被輪

https://tieba.baidu.com/p/5294822024

on9咁認真
分析公主有冇被輪

https://tieba.baidu.com/p/5294822024

on9咁認真

NTR廚冇得J
不過應該有本子
點解王子起義啲機會係新型機

之前搶左

之前搶左

有冇咁快。。。部黑色多刀好正丫

之前搶左

隔左成年

之前搶左

隔左成年

唔只一年
偷機
國機研
人馬
女王
整專用機

不過無設計圖叫快手

之前搶左

隔左成年

唔只一年
偷機
國機研
人馬
女王
整專用機

不過無設計圖叫快手

見到飛船都知唔簡單啦
如果出果部劍客可以點企
一定要搵支架?

之前搶左

隔左成年

唔只一年
偷機
國機研
人馬
女王
整專用機

不過無設計圖叫快手

見到飛船都知唔簡單啦

對面個科學家好似同男豬一樣痴痴地

之前搶左

隔左成年

唔只一年
偷機
國機研
人馬
女王
整專用機

不過無設計圖叫快手

有原型機就可以做逆向工程整個新啦

之前搶左

隔左成年

冇設計圖,靠拆機都冇咁快

之前搶左

隔左成年

冇設計圖,靠拆機都冇咁快

其實小說都有d誇張,
有d新機例如金獅子由落order起一個月就整好,
設計同生產速度極高,仲未計加左新技術
我睇B站comment話偷機之後到敵國正式進攻係隔左四年
因為中間仲要花時間資源整飛空艇
不過四年間男主已經整左高達出黎,雖然都係專用機而已

同埋話敵方仲有個真天才?
淨睇動畫
敵人d動力爐邊個提供?
只有森之居民先整到
即係有第2個故鄉

應該係同一個鄉

共享

係共享架咩

如果係咁,其他國家應該都整到大爐架喎

大爐係講魔獸爐?
每個國家都有鄉,但無論邊個國家,エルフ班人始終懶底所以產量唔會高
好耐以前有個國家黑心工廠咁谷エルフ整爐,結果谷到班人瓜晒,結果比人輕鬆滅國

而魔獸爐得艾爾做到
一黎只有佢一個人類學得成+諗到&做到用甲胃寫生命之詩,甲胃仲要佢地國家獨有
而魔獸爐嘅生命之詩係特別難調整, エルフ佢地係唔會玩d咁嘅野
二黎多得守門國,魔獸係西方國家一早滅絕左亦無新嘅魔獸過到去,佢地根本就無素料去整勁嘅魔獸爐

無錯
得主角個國家有大量魔獸可以整到呢d新野
其他國家一早無曬想整都整唔到,加上無人學得識點整

敵方果個諗到飛空船同其他新技術
但得艾爾識調律詩同整爐,其實拍馬都比唔上艾爾

係,發明飛空艇果條友
岩岩先睇騎士&魔法,發現有好多地方同 muv-luv好相似
例如幫西方國家擋怪,雙胞胎一齊揸機器人,激光大炮,同埋巨型怪物等
個作者係咪muv luv廚黎架?
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/28/015042_c00b5dad6d3dc0afa581d15e6cf70c1c.jpg[img]

西方國家擋怪依個就應該係咁岩既姐
schwarzesmarken 2011年先出小說,騎士魔法2010年就已經寫緊
其他就唔清楚

正傳MUV 06年作品,一早有曬設定

MUV影響深遠唔出奇,好多作家都MUV廚套作品都有MUV影子 例如巨人

今次騎士魔法動畫好明顯係有致敬/參考muv
整部double X出黎,一野ko晒全部敵人
男豬:dx得2碌太少,我果部4碌

男主會唔會整埋對空武器

其實獅王大絕已經係MAPW黎

王子下下一出場就開炮,咁唔駛整人形啦
男主部機似destiny多過freedom

王子下下一出場就開炮,咁唔駛整人形啦

咁今集佢爆完門之後都有扑濕人地d機既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞