[Switch] Splatoon 3 [22]1001魷唔開post

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
重點……10個無1個做到你講嘅野……剩係feel到打少個前線係咁俾兩三隻圍住輪(利申,得A rank,可能上到S+會唔同)
前線hold唔住戰線,用狙睇住左中右都係敵人,地下全部係敵人墨水,咪一樣感覺,大把前線連1換1都做唔到啦
A以上一齊玩
的確係有可能d狙本身廢
但我覺得係A帶點都唔會10個都冇1個正常
我爬A個陣大概6-7成時間d狙都正正常常間中會有個種比佢carry既狙添
但係狙呢個位本來就唔係令你贏,最多只係令你唔好輸
大多數時間會輸都係前線架 都係個句輸1次可能真係人地佗衰家2次唔好彩但下下都係咁就彩反playback睇下有咩位可以做好d啦
話說我splat1個時都成日怨人地廢成日死殺唔到人
但後黎自己把主武係splat2 nerf到仆晒街之後遠離左一排再反黎玩個心態就輕鬆哂
每次輸都會反醒呀係喎呢到可以幫佢油下地人地咪唔會死,個個位我死左搞到成個戰線崩潰哂應該退一步等人齊…之類
splatoon要變勁真係要好有eq架 慢慢調整下心態同習慣啦
岩岩係到FF會唔會有8人打工
咁我又無話因為佢哋而升唔到rank,我自問自己唔覺得有A rank實力只係遇到廢狙個體驗真係好差,當然……遇到廢掃廢轆個感受都差,但都無狙果種感覺咁唔好,始終係咁俾兩三隻人圍死個feel真係想殺人,然後望一望地圖支狙望住虛空喺度尋找人生意義咁真係欲哭無淚
有冇人係試過體感仲完全唔適應仲左個幾2個星期都唔知做緊咩
應該有
實lag到仆街
都明既就算到而家玩左咁多年都間唔中真係好想放負屌哂全世界
下次單定聲放負應該就唔會咁多人屌你
開始打極都輸可以點改進
Rank 同地圖同武器選擇
打法上攻守再改進
打完一分鐘就得返3個人啦
點解打工無斷得咁勁, 因為4個人

好似啱啱呢場咁,對面支狙9K9D已經叫正常,但老實講成場打得超輕鬆,打到中場我個腦直頭諗緊係咪對面有人斷咗線,成場4打3咁壓住黎打,雖然對面支.52都廢但起碼你知佢存在喺場上面,咁輸得黎個體驗都無咁差,但支狙直頭好似唔存在咁,一輸就會好吸仇恨,而且支.52弱都好,但喺前線吸下火力其他隊友都無打得咁辛苦,狙一廢就真係0作用……連分散下敵人注意力都做唔到
梳囉
喺大廳瘋狂打靶其實有用,唔好企定定打,不停游走移動咁打,唔同位都打,真心有用
唔係 蚊左汁邊個手制插埋佢送果舊野到用
認真買隻pro掣好過啦,jc插嗰舊嘢唔好揸手影響體驗
勁既狙應該都上晒去S+
弱既狙又比唔到壓力前線

好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞