Sony Xperia 討論區 (138) - 幾時出新機

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
好少會拍片,冇問題
上兩個月熱到hihi先係終極大考驗
今朝update咗google app
Home screen最底個search變咗咁嘅樣
唔撚係啩
竟然係咁
如果1iv都係咁或者可以考慮

同我既實測一樣
條片就係巴打拍嘅?
唔係 今朝試左次都係20分鐘 但冇即停

講到尾都係價位問題

5g 唔太用得著, 4g 夠
拍片1080p 我夠用

我淨係想要單手3.5 同唔穿窿唔m字 mon
望下Zenfone 9
望埋5iv,真係值7千?

開6千賣5千頭就差唔多
得罪大有 仲有SD卡
可能係冇咗4k mon所以晾咗
其實我用左成個月1 iv,
係得叉電,拍野同打機先會熱

都係無殼無mon貼
見到美馬做緊7pro送200usd Gift card有d心動
256gb都係 999-200=799
我開相機又係
永遠第一次彈error
要開2,3次先開到影相
2老都用緊sony

老母用5iii > 老母表示好滿意,同其他師奶一齊拎電話出黎影相,靚過人地啲機好多。十分威威

老豆用10ii > 底用量,係收下whatsapp,睇下YouTube,用下正苦醫院app。
除左投訴指紋開鎖成日唔work外,基本上滿意。
(指紋開唔到,應該係老人家指紋磨到平,所以detect唔到。唔關罪大事,因為我有set我指紋落老豆機到,而我次次都開到。)

老人家用量唔大,我覺得10系列嘅機,都OK,又唔算貴,average佢地用到4-5年up。

當然自己預左成日要做technical support。

以上純個人經驗
諗住行貨跌破6千就入手
應該好快

見行已經62xx
水貨已經5字頭
老豆用緊我之前用嘅 10II
除咗一開始佢問我睇 Youtube 可唔可以放大啲
同 upgrade 咗上 12 唔識用
佢都冇煩過我
老人家要求係低啲
有番咁下上年紀既老豆老母要求係低啲, 就算會玩game都好, 嗰啲遊戲多數中低階電話都夠應付有凸。
不過佢哋似乎多數都有十個或以上既app喺背景......
上次見到個阿叔用10 II窒到痴線 狂hang 但佢又真係裝到成個畫面都係Apps
D老人家唔會閂背景apps, browser分頁又長開幾廿個, app notification 又唔會較,同埋成日撳到廣告裝埋D奇怪野
想唔窒都難
dls 淨係開move to ios都可以過熱cancel咗個transfer
巴打覆完
Zenfone 9 256gb 即跌至5字頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞