Sony Xperia 討論區 (138) - 幾時出新機

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我都想知點解咁多人棄三星
三叔post呢期怨氣好重
完全冇哂早兩年笑柒Apple冇呢樣冇嗰樣嘅霸氣
因為888同8G1呢個笑話
APPLE又愈來愈好, 邊有位屌, 又唔夠人地人多
希望唔關我事
又發熱, 又倒水, 又FRAMEDROP, UI難用, 又要關左關右
又轉口風
尋晚你唔係咁講架喎
你既標準必須用手勢嘛,照打囉

我自己冇用手勢姐,唔代表三星冇問題

我自己就好順暢
你冇咁大影響力
我係出奇三叔用家好似開始唔知自己想要咩
以前明明係好堅定
其實三天皇我都試過lag一lag
係三叔cut緊啲用家想要嘅野
3.5mm microSD 仲要連中階都開始cut
中階A53又水魚spec
SD card同3.5呢兩樣嘢真係唔cut唔覺
一cut就覺得好大獲
仲大件事過摺機
我個人覺得次數相對少
呢2樣野我已經放棄左
問題就嚟啦
咁樣令到啲客轉iOS嘅難度細咗
我已經預備下年轉會, 放棄外型
下年就會有TYPE-C, iPhone最大缺點就會消失
我覺得ANDROID係香港已經歸類為異類邊緣化
我係唔會雙修, 好專一
以前仲可以用大MON, 靚OLED MON去反擊APPLE, 現在已經冇左優勢
SD card同3.5呢兩樣原本係優勢都冇埋
我覺得ANDROID最後優點就係自由

我2008年已經用iPhone, 果陣都係因為大MON先轉ANDROID
如果佢UI有得比我排下次序
有得用folder

咁應該就得既
上次喺三叔post話android成日抄apple唔好嘅嘢搞到愈嚟愈少優勢
Apple抄android係抄啲優點所以多咗優勢
結果佢地唔鍾意
iPhone唔會有最大嘅缺點
只會不停有缺點俾android用家嫌
其實好ON9, AN廠唔知道自己優點係邊, 佢地以為iPhone多人用, 就等於多人接受到CUT野
肯發聲既android用家已日漸減少
我都唔係好搵到iPhone缺點, 最多咪動態島阻礙睇片, 外型囉, 重量囉
如果真係多缺點就唔會咁多人接受咁多人買黎用
應該關你事
我邊有影響力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞