Sony Xperia 討論區 (138) - 幾時出新機

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我係Samsung -> Sony -> LG -> Samsung,基本上每次轉都適應到,當然每部機都有d奇怪嘢
自從早幾個月手痕入咗對Nuarl TWS之後,發覺3.5mm都唔係必須,感覺靚聲過我對用咗n年嘅JVC有線(兩對價位差唔多)

SD卡如果可以唔放棄就放棄住,希望A系keep住有
不過S8G1嘅問題更大 只係唔及當年S810咁大鑊 所以電話處理器畀佢壟斷好有問題 啲大牌子一早就應該分散風險 用多啲MTK 嗰期膠通出事都可以跳船
xperia其他電話討論區
今年MTK有天璣9000同8100先覺得OK姐, 之前MTK邊有旗艦機肯用, 就算現在都係得支那機用
S810到現在都仲有iPhone用家拎黎恥笑, 仲有EMMC LAG機
冇計, iPhone未大發力果陣 ANDROID又冇能力打嬴佢, 現在已回不了頭
無線耳機仲有樣野煩就係叉電
唔洗諗
理性上
要軟件一定係7 pro
要硬件揀Zenfone 9

唯獨仲揀Xperia 係真愛
有線電機我覺得有啲另類少少既優點....
可以大大減低你漏低電話喺其他地方既機會
當你跌電話既時候, 有機會可以令你接得住部電話而未必會直接跌落地。就算反應唔夠快/ 眼界差接唔住都好, 都可以減低跌落地時既衝力, 令部機/ 銀包冇咁傷
用緊AudioTechnica LS50IS有線耳機, 呢隻嘢只係$490, 我相信呢個價錢應該揾唔到/ 好難揾到啲真無線既音質拍得住佢。
重有個3.5mm
Zenfone9都有3.5 好多唔用SD既都轉咗過去
罪大再咁落去唔醒醒定定就要收皮嫁啦
多少少上ls70,更加無tw可以代替佢
做咩吖你,又唔記得食藥?上次買完XZP又話收手
男人老狗要黃色
啲an廠會唔會發覺原來搞一大輪新功能/科技
反而唔夠就咁加番個3.5/SD card實際
但蘋果開始cut sim slot
Cut嘢cut到愈賺愈多/改變生態呢方面Apple真係專家嚟
叫啲an廠點跟得哂/切
Apple cut 改變生態,改變使用者
Android廠cut,趕走使用者
依個真
依家仲用緊an既人已經唔係追spec追生態既人 而係追求iphone比唔到佢既使用體驗 結果班傻閪an廠就個個跟iphone走
人cut咩佢cut咩到最後使用體驗同iphone一撚樣咪個個轉曬會囉
現在Android相比iPhone反而愈來愈冇優點,好既軟件野比人抄哂
本身an就要靠apple冇嘅嘢去打市場,點知個個on99去跟足。人哋係玩獨市㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞