[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區3

386 回覆
23 Like 3 Dislike
Game 入面有杯野飲叫David Martinez
https://www.youtube.com/watch?v=vsmqoDwelz4
以為場仗打完,點知PAN反擊
有冇人知片尾首let you down
係講Lucy 定Dav
睇到Reddit 有人話歌詞入面“I’m not strong enough”
代表咗Lucy 所以最後係除頭盔自殺
Dllm睇完更加blue
上月球既錢慢慢揾都得, 咁急博咩?
同埋Lucy第8集都有講過佢唔想David死
David當聽唔到定點
佢去到後面David都知自己出事喎, ripperdoc都講左佢食埋d藥就返唔到黎

如果佢仲當人鳩up, 咁冇野好講但咁既話個角色發展有少少浪費左
最後原來係衰自己on9
Maine死咗,佢裝左Maine隻手,再改造左自己好多,佢想繼承Maine維持團隊,所以佢想變得更強同接大茶飯

佢其實冇必要升級咁急, 佢慢慢黎都做得到
佢本身潛力就高, 無必要一下子改到變cyberpsycho

去月球既錢慢慢揾都得啦
後尾救人而裝cyberpsycho好合理
但佢唔聽ripperdoc同lucy講就好似唔係好講得通

佢無動機去問ripperdoc拎藥, 犧牲自己去做Faraday既任務去揾果少少錢
聽配音點樣只係配音員勁
配音梗係配音員勁先好聽架啦
其實無得唔升 如果你有睇過就會知
做得edge runner搵食其實就係鬥implants勁
如果下單job準備唔夠就會團滅

同net runner唔同
仲要佢做咗leader一定要幫班細執屎所以更加要改
變咗個loop搵得愈多錢就用愈多implants
有講佢用好多錢係裝implants到

即使Rebeca後期implants都係多咗
如果露西自殺 = david白死
所以呢個論點應該唔成立
無得慢
佢已經專登同用漩戰幫打果場同你講,企最前你唔改落去好易死
如果果下David無改腳同手已經死左
第一次用到暈左已經警告佢每日只可以用三次
我覺得佢應該冇聽人講
再加埋之後咁頻繁咁改造,就爆左煲
我都偏向係咁諗
我覺得d野本身係點就應該係點
例如本身係日本野就用返日文
本身係鬼佬野就用返英文
雖然套野係日本整但佢本身都係鬼佬game黎
好多英文用字變左日文感覺都會有分別就算配音員幾勁都好
不過我係睇日文既
會唔會出黏土人/qposket之類?
黏土人會出LUCY同DAVID
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞