[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區3

386 回覆
23 Like 3 Dislike
諗起Deus Ex Human Revolution
向ESG低頭
嚟緊啲game應該會woke到爆
冇玩game
NC既然普通人喺企業袋底泥
點解又只係想移民去月球
其他地方係咪仲衰
移民出去比上月球更貴?
Cdpr 本身就已經好多woke elements,一夫多妻、女同男同、非白人witcher 等
Cyberpunk 同樣都有Judy (Les),River(推測Bi)
只要Woke elements唔會做到好似TLOU2咁突兀,其實真係無乜所謂
arcane夠大把黑人女同情節,合理同夾硬加點同,斷背山夠收得啦,根本就冇人反對呢啲情節,大家反對嘅係為做而做嘅垃圾
套野好多meaningless death所以好sad
係得Kiwi算幾好
睇多幾次都係覺得david入幻覺同老母講要上頂樓個幕最胃痛

方便大家做wallpaper
其實係果度生活都唔會有咩meaning唔meaning
反而我覺得kiwi死得最鳩明知係老狐狸都仲信佢
正常 大部分人係咁
呢個症狀會持續幾日 , 仲會不停睇唔同既解說 , 不停LOOP首插曲

我都差唔多抑鬱左一個星期 心情先回復正常
但都仲會搵D解說黎睇
有人話

lucy知道david話自己係為咗「她的夢想」而奮鬥

呢句係david嘅大話

即係咩意思?
雖然覺得david 係被人劇情殺 但係佢既死先令到套野升華到另一個層次

首歌好貼啲劇情 每次聽都會抑鬱症發作 點算
見到有人提過話啲人設風格同埋故事轉向似日本 80-90 年代既我都覺

你提埋 cowboy behop 就更係個回事

80-90 年代真係好多日本動畫或 ova 都係真咁既人設同埋多數悲劇悽美收場,宇宙騎士、gundam 0080、人狼、銃夢

成套野真係將以前日本動畫個種勁度帶番晒出黎,但又發動日本畫師監督最勁既地方:將存在既元素結合到動畫入面

屌佢真係將本身係 3d 既 game 入面既野畫左入動畫而完全唔覺得唐突仲覺得「係應該咁既」感覺
睇完左套野, lucy

準備開始玩, 有乜要注意
岩岩睇完

我覺我個個Rebecca 死我覺得最可惜
幾爽快
任務 chippin in 會影響到入唔入到其中一嗰結局
睇完了

個情感渲染得好好,最後個種好似乜都無改變到嘅空虛感真係好強烈

而聽到首I really want to stay at your house配上lucy最後個表情真係好心up,個悲痛感真係好強
noir style
lucy講過佢逃出生天之後去邊都死
得nc呢個垃圾地方容得下佢
可能就係貪佢夠亂冇咁易搵到佢出黎掛
上月球應該純粹係佢玩完部機覺得好靚好想親身去到
咪好似d細路去完太空館就好想做太空人咁
係香港個閪環境冇呢個選擇俾你去奮鬥姐
外星D太空人可能都係細個睇左D野就立志做太空人又真係做到
岩岩睇哂留個名

魅音隻手仲衰過沙坦,邊個裝邊個癲

David喺CYBER SKELETON 度係咁補針嗰幾分鐘,睇到好心up,真係乸住乸住嗰隻

最後一針,雖然明知之後會俾阿當屌打,但都好開心佢救到LUCY同型到仆街🫣
Cyberpunk世界 人體改造盛行
有咩性戀都好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞