突發!加拿大溫哥華香港人撚返香港人

354 回覆
168 Like 543 Dislike
全世界最自私就係香港人
係業主唔可以要俾多過半個月嘅deposit
同prepaid 租金

不過租客可以自己offer
溫哥華一向有晒香港嘅缺點,再剩大幾倍

果邊嘅政府又係廢,只為錢係咁引晒大陸啲移民去,炒到樓價天價措施又唔夠,老實香港癲極都唔會有十幾人bid高個價搶樓
其實呢幾年已經少咗大陸人去到加拿大,印度移民先係主流。

仲有80,90年代香港移民第二代回流去加拿大既人唔少,呢D冇新聞報冇數據, 睇吓youtube 多咗幾咁多廣東話agents,以前真係得蝗語agent 開youtube, 佢哋target 大多係回流客, 呢班人財力一定好過新去既後生仔。
美麗新香港
頂爛市仲好意思講
就係呢啲人做壞規矩
遲啲要prepaid一年先租到啦
唔好講個事實出黎啦
樓主嬲豬啦
市場就係咁
又冇立例管制
完全唔知佢地想搞咩 乜同行唔係敵國咩
正常搞Page點會Share其他同類型嘅Page

佢地就反其道而行
仲要依家係日日都有新Page出現 完全睇唔晒
lm
所以話無錢真係唔好學人移民 如果唔係樓都無得你住屎都無得你食😌
無錢留港都係食屎
你究竟係咪到咗?
大撚把人唔洗預繳都租到
屌你唔熟法律就咪7啦
BC寫明唔俾預繳
上一代嘅劣等文化
美國撚,
同你加拿大一樣玩法
唔好同我講,
你冇Credit 唔洗預繳 都租到樓
個Landlord 可能係低B既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞