突發!加拿大溫哥華香港人撚返香港人

354 回覆
168 Like 543 Dislike
好心去到外國就守下規則
唔係represent 緊自己咁簡單
in a sense 係represent香港人呢個群體
唔需要驚訝,不嬲係咁大把academic journal有講過80-90年代去溫哥華班香港人,搞到當地人唔太中意啦

人地話Vancouver>>>Hongcouver
腥香港人
佢地不嬲自私格衰 好多朋友都唔鐘意佢

利申 識大果個
好撚仆街
乜料 用咗變醜果個ig filter啫
真人唔係呢個樣啦
就嚟人人一個page
唔明有咩問題,offer條件好d當然答應條件好架喇。

而加放間屋出黎係一門生意,同你有親咩。

8年前係外國讀書趕住租得成,一次俾左半年租。 唔俾就訓街
你一日未落訂/未簽約, 一日都未 corfirm wo, 你係業主你都take 佢地個offer 啦, 一陣你比兩個月就無錢比再走佬點算, 同一個價我收左 6 個月先唔好? 呢個世界就係咁, 你連最基本既落訂都無做到, 咁有錢真係大曬
移民去加拿大全部都係藍啦
香港人不嬲都衰格開
只係好過支那人少少
你唔屌個業主反口
走去屌個真金白銀出更高offer既
但唔係必須囉
你唔係群埋班大陸人根本唔需要用
咁嘅情況唔係屌鳩個業主反而屌香港人你都幾撚戇鳩
咁嘅情況你唔係屌鳩個業主??
就算最終係比香港人租咗,佢撚知本身想租嗰個都係香港人
個個都講到香港人專登撚鳩香港,大家都係咁搶
鬼知邊個唔好彩咩
有無圖/link?
本身業主都冇錯,有咩問題?

同搵工一樣,有更好嘅offer都會反口啦
在理上冇問題,在情上應承咗先反口核突啫,一係就唔好應承吖嘛
覺得樓主衰格啲,自己爭輸咗就喺度唱人
加拿大好撚多藍尸
反口冇問題,出高啲Offer嗰個有問題
連登仔真係令我大開眼界
兩個都冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞