[Netflix] 日劇 First Love 初恋

1001 回覆
248 Like 11 Dislike
第8集ending 嗰度一出歌啲眼水必晒出嚟
情書個種感覺純好多 如果要分 情書似 小學/初中個種純愛 純到得暗戀 連拍拖都唔敢 淨係敢用d幼稚既方法表達 first love就大膽d 似高中時期 會表白 之後一齊
如果要比較 我鍾諗情書個種多d
利申 first love睇到第4集
女主同男主出街跟住撞車 可能怪男主保護唔到佢個女 唔比佢地一齊都算講得過去
之後女主都失憶 又同醫生發展到 咁醫生物質上又真係好過男主既 父母角度應該都係咁
最緊要女主個陣都唔記得男主 其實都係女主自己揀 佢第一次見醫生返屋企已經不停講醫生d野 明顯鍾意醫生
男既睇完唔一定敢講 話曬純愛片講出黎好做作
同埋為首歌睇既有30啦 廢佬睇完訓教返工啦
利申 廢佬
00後係咪睇唔上眼呢類劇
00後睇韓劇 睇得E套我覺得大部分都係為首歌
正常,佢哋應該唔慣日本愛情劇嘅節奏,雖然first love 已好唔日劇
小妹老了
套劇上架第二日,我見老女人Ali 都有po ig story 睇完呢套劇。
男人睇完如果講出黎,可能會俾另一半迫供初戀係邊個應該唔會花式自殺
好多劇都係編劇聽聽下歌有靈感
全世界睇一套愛情劇唔知係唔係得香港人先咁緊張人地份工
結衣BB套<花水木>都係由歌延伸伸出嚟
老嘢認證
唔洗認真既位認真
唔係,少年晴道同少女也英果段,絕對係以前睇純愛日劇既味道。
求婚大作戰首插曲都係
另外大塚愛首 東京朋友唔知算唔算

劇中英文老師都係咁樣講佢
仲要兩套劇情都好似
好千禧年代初既日劇feel
最緊要係個醫生係身邊,並木就一直都要係基地
個女又鐘意個醫生,又真係好難揀並木
一直都等唔到個女回復紀憶,我覺得俾佢過一個新嘅生活都可以理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞