[Netflix] 日劇 First Love 初恋

1001 回覆
248 Like 11 Dislike
前日iTunes 專輯榜套劇既ost 仲排第一,宇多田套專輯排第三添。
聽過first love睇魔女的條件果班可能大部份已經唔會睇完劇再上討論區討論劇情。
都36歲,女人除非打針先唔會凹
你有無睇哂套野
都講得幾清楚點解

我果然冇認錯個配角,係求婚大作戰入面嘅第二男主
佢把聲真係冇變過,一聽到就認得
佢明顯係飛住睇, 飛住睇一套咁既剪輯方法既劇, 好難唔MISS野
要等到收工返去先有得睇埋最後個集
笑L咗 睇曬先再返黎討論啦
你估個個有勇氣有動力有條件去追夢咩
我第一次睇都眼花以為綴係男二 會同男主一齊追女主
留意到佢係咁望向左邊 好似係代表回憶返發生過嘅事細節滿滿
事實上係日本社會你冇相應學歷真係好難搵工,唔好唔記得女主角係冇大學畢業,因為生仔而冇再讀書。
佢己經冇學歷+錯過左日本人一畢業求職時間+從來冇做過嘢冇社會經驗,係好難搵到咩好工。

去外地點做嘢唔駛畫出腸,但又唔係冇Hints
晴道要一腳踢做保養飛機check in 維修就知係間好細航空公司,應該中途接駁個種。而女主本身英文能力係強,咁都講得通可能攞visa + 細公司要求唔高。
有時睇劇真係唔駛樣樣都畫出腸,交代清楚哂就破壞結構
同埋個d細節真係重要咩?有d人物只係用黎過場
女主唔再認得好朋友,為左顯示女主係徹底冇左個幾年記憶,唔係單單唔記得男主。

到佢有番記憶,過左咁多年搵唔搵番個best frd 都唔重要/對劇情冇關啦
X2
無人講無人理
睇韓劇個班都唔會轉睇日劇

身邊朋友無人討論
搞到要上黎傾
的士助教要等一陣先認到
十幾年後都做埋同一類角色求愛
不過呢段都好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞