[Netflix] 日劇 First Love 初恋

1001 回覆
248 Like 11 Dislike
第一幅花水木
第二由我們的存在,分上下
睇頭4集個時都覺得好似韓劇
但睇完成套劇 發覺我錯了

韓劇係唔會拍得出呢種感覺
(連落大雪既雪境都唔一樣)
就算只係9集既韓劇
一定有一半係強行感動既親情戲
再加d搞笑情節

唔係一捧一踩
日韓劇都好睇
唔該兩位巴絲
向井理冇令我失望
都係d仆街既角色
我想講佢最尾嗰一集係冰島度取景,但係得咁少鏡頭專登飛過去拍真係好撚誇張😂😂
佢個樣有種斯文敗類ge 感覺, 特別係帶眼鏡個陣

btw, fans 唔好打我, 純粹個人感覺
第一集有d 480p feel 係得我咁定點
冰島?! 求鳩其去d 雪山拍得啦
我都覺 但睇落發覺係學生時代嘅運鏡嚟 用嚟分而家同以前
醫生食女病人
睇完想搵返初戀
首first love 真係夠點精
一起歌喊到我仆街
似韓劇都唔係問題,人設好奇怪唔連戲。

男主角同女主老豆一樣見異思遷既人渣,初戀就大哂?點解恒美要做condom喊完就當無事。男主明明讀書唔成退役做保安都合理,但最後靠睇下書做埋飛機師,雖然係空軍啫。之後莫名其妙移左民定點。

女主角明明有學識要做工廠,連車都唔識渣都做到的士司機。離婚有冇同前夫分身家同比贍養費?最後明明請左40日年假旅行點解可以係唔知邊到打工做埋空姐定又移左民。

跳舞女個樣奇怪都算仲水性楊花。條仔識左第2個就搵返富二代阿綴埋單,阿綴做左傻仔仲要懶浪漫咁。

女主角中學個best friend 仲未記返起。情願浪費時間講阿綴都唔輕輕交代下。
學生青春戀愛,係得架仔拍到㗎咋。
冇拍同醫生扑嘢就有咗個仔都真係莫明其妙
同男主有搞反而冇bb,一定放定個套係銀包
睇左兩集, 節奏太慢頂唔順, 男女主 cp感唔夠, 係首歌救到下
曚到我以為真係1998 年既戲
其實佢唔夠40歲
恒美
恒美 becomes Condom , 我要左佢 thx
男主當佢發奮,女主武肺前定後唔緊要,但係都交代下點解可以係外地打工,同埋有料做空姐之前係日本又唔做,睇到r哂頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞