幾時開始DSE係變左比大陸學生拎黎逃避內地高考的工具?

296 回覆
485 Like 10 Dislike
我啲同學會考零分 英國考al 3個c
有人用alevel 3 個c part time 補習呃啲屋邨家長唔識
用MI的題目係好明顯
Prove that XXX is true for all n \in \mathbb{N} 而又直接砌唔到的九成都係用MI
炒唔代表啲鬼仔蠢啲
依家呢個時代英文勁讀書打橫行
youtube + google可以學到曬差唔多你想知嘅所有野
讀到上去最勁個班一定係鬼佬
你數學我就唔知啦,社科好多韓國人都好勁
AL轉DSE個幾年嘈得好緊要
你可能後生唔知
我就真係老了
我AL
當然我講緊的係數學, 其他科就無乜點理
are you sure?
香港人要精英主義
冇易入難出嘅概念
試下試卷唔比用簡體字作答
唔係得唔得閒笑/比較
而係無左個種心態
當年天真爛漫先會覺得咁雞心蒜皮既野值得去嘈/討論
當年係人生大事
依家唔講代表唔再青春
可以睇邊97年嗰份pure 1,成份卷個suggested solution 有5條題目都用MI,但佢個目的都唔係考呢樣野。同Ce唔同。

咁大個人仲考識唔識用MI咩,唔識MI同唔識計加減乘除無分別。
AL學生知咩叫認命同知自己廢
DSE學生唔會知, 大學考試炒粉第一時間屌鳩個instructor而唔係檢討自己先
通識 pass/fail 咪算
中文真係屌你老母on99, 搞鳩考生,中文呢個語言其實原本都算有趣,俾佢搞一搞真係冇撚晒興趣
點解聆聽要作文 到底卷二卷三有咩分別
中文科班examiner本身中文功力都未夠就學人考人
叫佢地跟規矩做野都有難度,唔好講點prove,比個樣黎睇下都做唔到,想送分都送唔出,去庇護工場都唔收啦。

識人係cc到教,依家long question 出MI,真係考你寫個樣,通常都無人揀.....
70後笑80後
80後笑90後
90後笑00後
00後笑10後
唔跟格式比人扣分就話人harsh
我諗拎返同一個百份比黎比而家的學生可能真係好過以前的學生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞