[Disney+] 韓劇 匙來勝利組

791 回覆
28 Like 5 Dislike
你串留言隻隻字我都明 加埋就唔知你噏乜

但我一早解釋咗徐英信原本對像係真黃賢道 但見到權耀漢時又對權有點意思

然後可以係按住交代畫面順序訊息去推測 權同徐係泰勇出世之前已經上過床仲有咗俊泰

就係因為佢哋四角關係再冇太多著墨 所以我都根據內容講到嘅資訊去推考

咁你仲有冇疑問?
我都唔明佢有對我解說有乜重點疑團啦
我覺得嗰幕係montage所以就唔會用「交代畫面順序訊息去推測」
如真

通漲得咁勁
漫畫結局係點
咁 我講番徐少年時暗示過都鐘意權? 內容有冇錯?
講漏咗
見到阿婆係老啲嘅演員 所以係時間最早後到最後一次食飯換身份之間所發生嘅事
Montage好難搵到實際時間順序
佢個女點
好唔同 李承天都係繼承道新 仲有個仔
交代畫面順序,唔係時間順序ok?你講漏之外仲有冇睇漏?
漫畫有講如真學生果時就鐘意承天
如果加埋呢part 吳如真呢個角色就立體好多
快啲上webtoon睇啦
好睇過電視
不過可惜第100話開始又係趕收尾
阿婆個檔口前集合全世界嗰集有啲膠
落毒去泰勇杯橙汁果隻手似女人手 會唔會係後母想殺埋承天再嫁禍比假黃賢道? 但係佢開門見到假泰勇真園丁死咗果時又唔似係扮驚喎
畫面交代嘅順序同發生嘅時間順序係唔一樣吖嘛

上面話「假如當時抱住係嘅泰勇 而俊泰又真係年紀大過泰勇。即係話權同徐係抱住影相嗰幕之前 權就中出咗徐 所以按劇情順序而畀觀眾睇到嘅內容意識係 徐(繼母)係權未換成黃身份前 徐就同權有過關係上埋床」
我冇唔同意喎

我哋尋晚唔係講緊知唔知權黃換咗身份
然後講到我覺得佢係唔知 因為佢係冇意識到所以先拎住假權張相當咗係中出佢嘅真權叫曜漢oppa
幾時變咗我唔同意你呢句
仲有佢換完之後後悔咗 覺得自己咁對如真好仆街
但係未夠3個月真嘅如真就死咗所以冇得換返
我唔係想討論你主張嘅野,只係點解我解釋完徐對權本來都有點意思 點解你會話少年嘅徐對住隔咁遠嘅黃賢道講出心聲?
鳩講咗太耐 佢介唔介意quote返俾我睇
正常你質疑我 先由你cap幅對白圖?啱/錯但我尋晚都已經有cap對白圖向你交代過喇喎
哦 搵到張圖啦
我角度睇係徐自言自語話咩「做咩唔叫我個名」「原來佢咁型」係話緊權生
但係權生如果偷聽到可能會基於佢前面幾句覺得佢係話真黃好型 之後覺得佢兩個都想溝好臭雞
不過我同意佢鍾意權㗎 又話佢型 又俾佢中出 仲要佢角度佢個曜漢oppa死咗咁多年佢仲keep住佢張相

話說你點cap的 我一路以為Netflix同Disney plus呢啲版權問題唔可以cap圖
我唔cap圖(我手機Lihkg app睇到我cap的圖),我點有憑據去同你理論我說法呢?只會雞同鴨講
我幅cap圖嗰句:向住權離開方向講 他真靚仔(港式字幕)

完 得未?
我都覺得承天個結局改得幾好
有返之前啲記憶
之前啲經歷都唔算白費
純碎個花王死得太快
換完下一秒就做左替死鬼
好心鋪排做好啲啦
我個疑問係點解你cap到圖嘅
Netflix同Disney plus cap完出嚟會變黑mon得返字幕㗎嘛
結案陳詞 完未先?
方法要搵,總有幾種方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞