[Disney+] 韓劇 匙來勝利組

791 回覆
28 Like 5 Dislike
承天仆街到喊喎,除左無殺過人,其他不擇手段ge野都會做.離棄父母,欺騙朋友,背信棄義,同假黃賢道一撚樣,眼中剩係錢,偶爾仲想要埋愛情親情,貪心到俾金錢權力控制啦已經,其本上已經唔係一個人,佢果d咩解決難題,完全為左自己利益
個人覺得假會長權生鍾意嘅唔係錢 而係事業
之前真會長一路俾佢打理生意都相安無事 係炒佢魷魚之後先嬲嬲地換身份
而承天就真係以錢為主
佢水汪汪既眼睛抵擋唔到
下星期終於結局啦
承天真係賤男+渣男
你忘記咗有一幕如何侮辱承天生父嗰啲對白?
唔係泰勇發現本筆記係佢面前質問承天加埋顛婆又講金湯匙佢先意識到咋
同埋係泰勇整唔見左佢個5億內疚同佢分手先分開左
唔係佢覺得唔同左人先分
真係得如真先係承天點變都認到
同埋得佢呢十年都一直相信同支持承天
佢只係口硬心軟
PS如真成個角色立體好多
由初初要既係同路人同個道新繼承人既身分到後尾承天幫佢岀頭串番後母變到沉左船條線寫得好過女主
用錢嚟打擊人只係手段啫 冇矛盾喎
承天點會知呢啲嘢
肯定係四捨五入當係佢自己認得出
十年前都已經係教堂到留左伏筆
加上連續兩次係佢面前唔小心表白左
沉晒船都好正常

如真個角色前半part太黑人憎
如果唔係條愛情線真係幾好睇
後期啲親熱戲都係為左講承天唔係真心鍾意佢
女主個角色塑造真係太失敗
不過其實套劇除左男主角其他全部都係工具人
事業,權力啦,但炒佢之前都食左2次飯,應該都係等時機
承天就快d死啦,痴線偷埋泰勇珍貴嘅記憶,自己就2種記憶都有,搞亂人地人生,都有人覺得佢無問題
點解個乞衣婆會有金匙羹 明明佢本身係有錢人
如真本身都有金羹,知道晒玩法
珠熙就無羹咁去認承天,難好多喎

如果如真無睇到阿婆俾承天封信,佢都未必會知兩個人調咗身分
搵泰勇問佢酒店單嘢
兜巴車埋去再一輪咀講完都唔知嗰個係泰勇
唔係泰勇話無去佢都唔知換咗
唔覺得如真真係咁醒,佢只係掌握多d資訊啫
後尾過完生日承天又變咗做泰勇,佢一同珠熙講佢係承天珠熙都信
請問套野有無爛尾?
岩岩我追完套劇爛到呀媽都唔認得,想搵套好少少既黎開
仲未算爛 但係最後兩集 好多野未釐清未明朗
有過韓劇最後一兩集先嚟爛又試過
還魂
因為佢要男人
個人覺得已經算爛咗
第14集節奏快到呢
仲癲過漫畫去到90幾話開始所有主角大亂鬥
好好睇
如真好慘
假黃賢道死癲佬一個
其實個金匙阿婆都算係邪神黎
影響左被換個個人一生
崔元英真係好正
做過咁多反派 每個反派都有唔同特色 冇一個係倒模
好好奇兩集點打大boss 希望黃會長死得好睇啲
主角感情線真係wfc
崔元英做忠都好好睇,推介「雙甲路邊攤」
記得你果陣都好不寒而慄,勁變態
依家王后傘下做王,又好慈愛咁,精神分裂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞