【多圖】Final Fantasy歷代情侶組

385 回覆
205 Like 6 Dislike
Ching唔簡單
阿妹勁正
應該無人會接受Lyse𠵱條臭八婆
一去到水都就好似發緊夢咁連發生咩事都唔知d 野亂鳩咁黎d 兄弟無啦啦自出自入發生咗咩事又唔講引你買dlc 真係好低莊,盲撚咗交待返兩句發生咩事都要掛臨尾懶感動咁叫你揀張相我揀咗一張close up cindy 對波嘅相笑到仆街 不過去旅行個feel 係ok 既d 城市整到咁靚無野搞真係嘥晒
幾條仔遊車河同釣魚
我仲記得有個仼玩完有合味道帽

前期有幾開心結局就有幾sad
FF後期通病黎,晒時間由引擎開始整,設定寫得好大,然後趕工趕唔切就求其整隻game出黎賣,最後game出黎幾個鐘過場但連個故仔都講唔好,而FF15連劇情dlc都腰斬埋,本小說好似都無官方中文版
見樓主冇乜講外傳,等我補充少少啦:
FF外傳 光之四戰士

布蘭德&尤莉塔&奇林修&阿麗亞露
上排啡色頭髮女仔尤莉塔係主角之一,佢係王國嘅士兵,喺同布蘭德一齊去沙漠魔法之國古拉嘅途中遇到下面銀色頭髮嗰個月之民魔法劍士奇林修,後來中意咗佢添,可惜奇林修已經心有所屬,佢鐘意一個嚟自世界樹嘅精靈少女阿莉亞露。

後來阿麗亞露受古拉王詛咒變成惡魔,比布蘭德、尤莉塔同奇林修打死,奇林修黯然離開,戀情無疾而終。故事最後主角穿越翻去過去嘅時間線,揭開古拉王嘅真面目係上古惡魔,喺主角嘅幫助下,佢打敗咗古拉王,做咗新國王,皇后當然係阿麗亞露,因為呢條時間線佢根本唔識尤莉塔。國王結婚了,新娘不是我...
喔,我未提及布蘭德添,布蘭德就係典型王道熱血主角,上排最左邊嗰個,故事中段有少少描寫布蘭德中意尤莉塔,例如妒忌奇林修等等呷醋情緒,但總體嚟講唔多。

杰斯卡&艾蕾
上排灰色頭髮嘅男仔同金髮女仔都係一對。銀髮男仔叫杰斯卡,係主角之一,被國王派去拯救公主艾蕾,姐係金髮女仔。後來王國因為北之魔女詛咒而舉國石化,得翻四個主角冇事,杰斯卡就同艾蕾去咗鄰國避難。

一開始兩個好似歡喜冤家咁鬥嘴,後來有一晚鬧交之後,艾蕾被人暗中施魔法變咗隻貓,比唔知頭唔知路嘅杰斯卡趕走咗之後,一個人去咗世界樹,後知後覺嘅杰斯卡先發現原來自己好似趕走咗艾蕾,又驚又悔之下認錯咗第二隻貓做艾蕾,仲係咁打工賺錢想比個黑心咒術師幫佢解咒最後當然係某個地方相遇然後一齊返啦。

有時間再打埋FFD同FFTA2、FF12外傳、FF4TA
FFXIV?

呢個就係大家嘅老公。Haurchefant Greystone!
佢認第二,冇人會認第一!

記得用100詩學買掛畫啊。
"A Knight to Remember"
補充少少順便,FF4TA嘅Palom同Leonora其實本篇已經出現過,Leonora其實就係FF4結局入面喺水池邊聽Palom吹自己幾勁幾勁,第時夢想係做大賢者嘅嗰個女仔,就係因為佢鐘意Palom所以先由密西迪亞走咗去特羅亞修煉做賢者仲有Palom呢個大情聖其實連矮人王個女露卡都中意佢,一樣係喺TA入面嘅劇情黎。
最後係猜測部分,大叔控Polom似乎好在意Kain,秘書Harley似乎幾鐘意國王Edward,楊個女Ursula同Cecil個仔Ceodore非常啱傾。

同埋FF6入面,洛克同塞麗絲基本上都係互有好感得好明顯啦,基本上爭未表白,樓主又唔寫
FF1 如果計埋前傳都算有加蘭德同公主 悲劇重要比人ntr
FF9 真係至愛
無論係成個世界觀定人物
Vivi
但真係屬於比較少人講同玩
初頭覺得童話風麻麻,後尾啲過場真係好震撼,公主望住自己座城爆炸
童話風就係佢既特色
前後幾代都係現代/未來風
好好玩
多隱藏野
地圖又大
想佢重製又想佢保留返呢啲元素
有配音就更好,故事好完整

Ff10個故事幾好
但好後期先開始有支線打
不過主線已經好好玩
但10-2就唔掂啦

講開好似話10個世界觀係同7個世界觀一樣
十係七好多年前

》》講開好似話10個世界觀係同7個世界觀一樣
十係七好多年前

假架
雅修特拉係媽媽黎
FF14感情線應該有占星佬同佢青梅
Thancred同Minfilia唔知算唔算
黎緊kh 應該係呢個ider
Zenos係病嬌
鐘意主角鐘意到想殺左佢
識幾個只玩話remake 既會拎花園傾計果段對話 覺得aerith flirt cloud
但玩過舊作 理解劇情就知佢呢段對話有其他含意
依張得唔得?
高清小小
ok是ok
但太日feel
Y'sthola要有少少霸氣先得
頭幾代用現時3d技術remake就正
最近先入坑xiv
玩到呢度喊到仆街
Locke同Celes係FF系列最浪漫愛情線之一黎
celes無鍾意過Setzer反而可以唔洗講
Setzer可以加埋佢個飛空艇同伴
不過我唔記得係同為崇尚自由既同伴定帶有愛情
Lyse body吸引
不過見到alisaie老母之後覺得再大啲應該一樣咁吸引
比我一定屌齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞