【多圖】Final Fantasy歷代情侶組

385 回覆
205 Like 6 Dislike
係我心目中Vincent 同 Yuffie 先係一對
其實真係好難搞,又要寫到sephiroth 同主角群都知道本來係會點end 而要點樣改變,又有平行時空嘅aerith 同zack 唔知點處理,咁照計原作好多地方根本唔洗再去要改好多野唔好變kh 咁就還神

起機起雞皮
無 你見大姐姐啲fan art個個都係畫眼鏡佬 一開始我都覺得好奇怪 不過好多人都係咁ship
反而金毛我覺得佢只不過係見一個鍾意一個嘅fk boy
Sarah同jack先係真愛,光之戰士只係工具人
ティーダのチンポ気持ちよすぎだろ!
X-2當佢唔存在好過啦
為賺錢格鳩硬出
Tifa世一
FF8 真係超正,細個唔識玩,玩到去飛船可以open world周圍走就唔識玩。

之後大個重新玩多次去到爆機,劇情,音樂,戰鬥系統我都好鍾意,隻卡牌mini game 正到好似玩多隻game 咁。 跟住又多隱藏要素,奧丁,巴哈,仙人掌呢d 都要睇攻略先知有

仲記得之後係youtube睇左個結局講解,先知個結局原來個final boss 好似係女主黎,佢召果隻獅子係用男主條獅子頸鏈做原型整出黎,講得好make sense, 睇完又震撼多次

真係好想佢出FF8 remake
最鐘意9
同佢嘈無意義

佢個世界圍住自己轉
完左水都得番主角老左獨坐間屋入面
嗰下真係心諗 下 做乜鳩啊屌你
中左幻術定點樣
之後再玩先知係水都之後好幾年嘅事
原來係現實世界

btw我最尾都係簡左張close up龍騎女奶奶
2個一齊情深深望住佢條深溝

KH已經衰左
其實ff7同10有關嘅講法係出自早幾年北瀨佳範同YouTuber做訪問

咁YouTuber問問題,北瀨就揸住圓圈同交叉牌答佢,其中一條問題就係ff7同ff10係咪發生喺同一個地方,當時北瀨舉咗圓圈牌,個陣連主持人都嚇一跳,之後北瀨就解釋ff10個頭盔𡃁仔可能同ff7有關,但冇講實到,意思啫係叫大家當係彩蛋就ok, 不過好多人後來就當係官方說法咁講
我睇過劇情無玩過,無老鬼情意結
但真心覺得魔石系統現代化得好玩喎
魔石 武器同技能加埋好多玩法,四隻角色都有特色而且都係好用
個樣似動物,但其實核心都係RPG講資源管理
好期待rebirth啲新角

不過無所謂啦,覺得垃圾就垃圾
kh3係諗唔明明明只要簡單收尾bbq就得都搞成咁
FF8堅想remake

點解個城堡會嚮孤兒院
用得多GF會失憶

FF8個手法我覺得高章得濟,去到FF10愛情線要畫公仔畫出腸
竟然會係咁?!
佢個仔同基加美修點計先?
成日覺得thancred只係minfilia隻兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞