【多圖】Final Fantasy歷代情侶組

385 回覆
205 Like 6 Dislike
唔明女主個伏筆咁神作,官方又唔認左佢,但又係咁暗示。如果官方認左,女主角係最後大佬呢條橋經典囉...
好想聽到佢地識講野

我覺得電影版幾好睇
記得好似有人解過,但要先接受女主=最後大佬呢個觀點:
成班人準備去未來打大佬,女主話驚自己會忘記左男主,男主同佢講唔駛驚,我地約好係孤兒院見面就得。
若干年後,男主老死,但女主因為係魔女所以長生不死。魔女無騎士守護會失控。最後女主忘記左男主,剩係記得去孤兒院等一個好重要嘅人,所以係孤兒院起城堡。成件事好撚sad
Yuna唯一FF女神
反而對一個蟹蟹梨唔係咁感興趣
FFX已經係一個故事完結咗,FFX-2、外傳小說都係黑歷史
睇落係good end,但係其實係sad end
等左Luna dlc咁耐
無啦啦制作人走佬又cut左個dlc
所以話呢個伏筆簡直係神作,但官網方唔認
仲要dissidia再拿返出黎玩9d玩家, 又shall we dance同rinoa撞武器名
日本仔寫故事成日覺得複雜就有深度將d 野吹到亂鳩咁黎都有fans 幫佢地兜 fate 個d 又係咁好多野都無邏輯佢話係就係個角色紅咗就鳩吹d 理由整多幾個出黎
Wa diu, 痴線過ZENOS
極複雜既感情
兄妹情+愛情
之後再溝埋父女情
巴哈話有設定書講神羅坐宇宙船去左ff7個星球
所以係同世界但唔同星球
不過都係聽下就算,證明唔到
傳說系列前期啲作品好多都冇呢個問題
黎期就故事麻麻都冇咩人買
係最新個隻好返啲
係近年先咁,可能方便d 人出續集
Vincent真係慘撚到
望到頸都長, 仲要見到VII remake咁正

再有remake揀VIII都正路啦...但希望唔好好似VII咁短

VIII啲音樂正到, 執下就全部用返
8個故仔未高評價到要REMAKE
7就嘈咗好多年
數人氣,REMAKE最多咪10
REMAKE嘅成本其實同整隻新GAME差唔多
無足夠人氣支持就唔可能成事
補充:

Final Fantasy III
Desch (デッシュ) & Salina (サリーナ)

好奇怪嘅一pair....男嘅為咗幫主角群跳入火坑, 後期無啦啦話佢無死出返嚟; 女嘅一直瞓喺張床到等個男返嚟, 無主角群嘅話佢真係瞓一世

Final Fantasy VI
Locke Cole (ロック・コール) & Celes Chere (セリス・シェール)

浪漫嘅一對, 由友情變愛情

Final Fantasy IX
Moguta & Mogmi

FF系列勁撚得意嘅謎樣生物; FF9入面只要完成任務再返去搵呢一pair會發現佢哋生咗幾個迷你moogle跑嚟跑去

Final Fantasy X-2
Shuyin (シューイン) & Lenne (レン)

男嘅做法雖有啲奸, 但講到底都係想見Lenne一面。
Luneth & Aria
Aria死得太快, 救醒->去迷宮 然後就瓜咗, 好難見到有咩進展
Kain就....算吧啦, 條女都做埋人哋老婆有乜好講, 最多送張圖俾你喇
LULU= 水球佬個細佬嘅女朋友
後來FFX-2 LULU懷上了他的小孩 於故事尾出世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞