【多圖】Final Fantasy歷代情侶組

385 回覆
205 Like 6 Dislike
6代配樂都係一絕
開場音樂一起
即刻起晒雞皮
其實呢隻可以簡單3D remake啦,真心神作,個soundtrack又係滿分
FF8,充滿回憶
重製改埋把隱武唔該
好撚興奮終於及時趕到拎把武
結果唔係主角用
點解無FF15
男主女主
#5喎
FFXIII啲感情線好複雜,一開始寫sarah同snow拍拖,但係sarah初期已經變左雪條,搞到snow感情線要同lightning寫,大脈衝個到lightning以拳頂住snow真係好曖昧。
咁lightning重有條線係寫hope,小說話lightning亦母亦姐湊大sarah,令佢對hope有同情心,所以初期送刀比hope。但係去到XIII-2又到lightning變雪條,搞到hope無左條感情線,白髮型男慘變路人。sarah又唔知點解跟左noel走,留低snow係到打怪,結局又係noel攬sarah,重未計caius/yuel同noel啲關係。
到左XIII-3,hope連人格都無埋零戲份,然後lightning又同snow搞曖昧,打打下又攬又盛,sarah個陣都唔存在。最柒係結局cg係lightning捉住sarah隻手,snow捉住hope,應該要掉轉寫到lightning捉hope,snow捉sarah。黑人父子、fang/vanille就本傳寫得幾完整,後面就變做路人,其實我覺得fang個人設好過lightning,只係唔夠戲份。
打錯名,應該係serah
第一次玩冇心理準備 過場嚇撚到瀨屎
用dual shock 5玩 去到尾王d笑聲定喊聲仲會喺個手制度發出黎
印象中得呢個dungeon先有呢個effect
條友真係好痴線

其實真係好ON9
條女俾人捉走? 失蹤?
返轉成個星球係度找人
找到之後就好似
"未死? 咁得啦
你跟第二條仔去HAPPY啦
玩完得閒先返屋企啦, 我返去等你"
好多時真係一啲劇情交接表達得唔清楚而令讀者誤會嘅結果嚟
真,13真係好多莫名其妙,最怕佢dlc掠水
屌,啲document睇咗我成粒鐘,久唔久有update就要開嚟睇睇,屌佢老尾之前啲document update之後會有變化…
我重睇篇嘢好多次
6.0見佢老豆老母個幕喊到癲

估唔到on9任之後突然殺出黎呃眼淚
6.0我男人老狗玩完都喊咗幾濟
真正既ff7 cp係呢對

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞